TomTom utvider

HD Traffic er TomToms nye system for å sørge for at TomTom-brukerne får umiddelbar tilgang til den mest nøyaktige og oppdaterte trafikkinformasjonen tilgjengelig. Systemet setter en helt ny standard for navigasjon og revolusjonerer måten sjåfører planlegger sine daglige kjøreturer. TomTom forventer å lansere tjenesten i Frankrike i løpet av første halvdel av 2009. Dette skriver TomTom i en pressemelding i dag.

For å kunne tilby best mulig samtidsinformasjon vil TomTom kombinere informasjon fra flere kilder. TomToms patenterte teknologi bruker anonymt innhentet informasjon om fart og retning på mobiltelefoner i SFRs nettverk. Denne informasjonen kombineres med informasjon fra eksisterende franske sentraler for trafikkinformasjon. I sum gir dette den beste og mest oppdaterte trafikkinformasjonen på markedet, hevder TomTom.

De kontinuerlige oppdateringene sendes til TomTom-enhetene takket være SFRs patenterte Machine to Machine (M2M)-løsning. TomTom HD Traffic er allerede tilgjengelig i Nederland og er planlagt og lanseres i Storbritannia og Tyskland i løpet av 2008.

Med TomTom HD Traffic får brukerne den mest nøyaktig estimerte ankomsttiden. Ankomsttiden oppdateres kontinuerlig for å reflektere trafikksituasjonen, hvilket medfører mindre stress idet man bedre kan planlegge turen både før start og underveis.

«Denne offentliggjøringen, som følger våre partnerskap med operatører i de tyske, engelske og nederlandske markedene, er et stort skritt fremover for vår strategi om å lansere HD Traffic i flere land», sier Harold Goddjin, sjef for TomTom. Det blir ikke sagt noe om det er aktuelt for Norge.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser