Tage Solberg gir seg som aktiv utøver

Det ble to femteplasser på Solberg under søndagens Superbike-løp, noe han var godt fornøyd med. Dermed ble endelig poengsum den samme som finske Miko Mäkinen, og dette tilsvarer i utgangspunktet delt tredjeplass sammenlagt. Men siden Mäkinen har en pallplassering mer enn Solberg i år, gikk tredjeplassen til finnen, og Solberg endte som fjerdemann med mest mulig hårfin margin.

Det ble uansett to meget spennende løp for Tage. Han kjempet hardt om pallplasseringer under begge racene.

Tage depper ikke selv om det ikke ble bronse.  "Det er sånn det er noen ganger, det hele blir litt komisk, og jeg unner Mäkinen den medaljen. Jeg kan uansett se tilbake på en bra helg med mye god kjøring og bra racing. Jeg har også en pokal for sølvmedalje i nordisk på hylla hjemme fra før."

Tage Solberg legger nå opp som aktiv utøver etter fjorten år med kjøring både i Norge, Norden og Europa.  Han legger blant annet flere sesonger i det tyske, nederlandske og europeiske mesterskapet bak seg. Solberg har markert seg på hjemmebane med to medaljer i NM og en i nordisk mesterskap. Han har deltatt med åtte forskjellige motorsykler i fire forskjellige klasser.

«Jeg har hatt fjorten fantastiske sesonger. Ikke alle årene har vært like lette, men alt i alt har jeg bare kjørt fortere og fortere, og jeg er glad for å kunne avslutte karrieren min skadefri. Roadracingen har latt meg ha det utrolig mye moro, og jeg har møtt masse utrolig flotte mennesker opp igjennom mens jeg har kjørt løp i hele Europa. Men dette er en sport som koster mye tid og krefter, og jeg er nå klar for å prøve noe annet.  Jeg kommer nok ikke til å pakke bort sykkelen for godt, og jeg utelukker ikke et comeback senere, men jeg gir meg med konkurransekjøring inntil videre. Jeg håper at jeg kan være involvert i norsk Roadracing også i fremtiden. Dette er sporten jeg elsker, så jeg gir ikke helt slipp på den. Jeg vil takke sponsorer, teamet, venner og spesielt familien som har stilt opp for meg i tykt og tynt i alle år,» avslutter Tage etter helgen på Anderstorp.
 

Bildene er tatt av Daniel Møller Warmedal.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser