Ole Bjørn fikk kjenne smaken av spansk grus

Løpshelgene i det spanske mesterskapet består av tre treningspass på torsdag og fredag, to kvalifiseringsheat lørdag, og ett eller to løp på søndag. Både Ole Bjørn og Jesper kjørte på Catalunya utenfor Barcelona i påsken, og erfaringen gjorde at begge snuste på sine personlige bestetider allerede torsdag.

Treningene ble brukt til å få stilt inn syklene riktig, samt å teste ulike dekkblandinger fra teamets leverandør Pirelli, for å få optimalt grep til kvalifiseringene og løpet. Teamet forteller at den nye asfalten slet på dekkene, men ga også særdeles godt grep. Syklene kommer opp i hastigheter godt over 300 km/t på den over en kilometer lange målraken. På fredagens siste trening var Ole Bjørn ifølge Pirelli raskest, og satte en svært god tid på allerede brukte dekk.  Alt lå derfor til rette for raske runder og personlige bestenoteringer under kvalifiseringene.

Første kvalifiseringsheat ble imidlertid en stor nedtur for teamet. Ole Bjørn hadde en voldsom krasj etter kun en tellende runde, men kom heldigvis fra det uten skader. Jespers kjede røk på første runde, slik at han endte med ingen tellende runder. Det ble derfor noen hektiske timer i pitgarasjen for å få syklene klare til andre kval. En teknisk feil på Ole Bjørns sykkel, som teamet ikke hadde oppdaget etter krasjen, gjorde at han måtte avbryte også dette kvalifiseringsheatet, og han endte til slutt på 16 startspor. Jesper på sin side forbedret kjøringen kraftig, satte ny pers, og dette kvalifiserte til slutt til 31. startspor.

Under søndagens løp, som gikk over 16 runder, fikk Ole Bjørn merke hvor vanskelig det er å måtte starte fra midten av startfeltet. Med nesten 40 deltakere i løpet blir det utrolig liten plass i første sving når alle førerne vil være førstemann. Etter å ha jobbet seg opp til 11. plass ved halvkjørt løp, bremset Ole Bjørn seg dessverre ut etter enden av langraken, og helgens andre krasj var et faktum.

Jespers mål var revansj fra krasjen i forrige runde på Albacete, og etter en litt dårlig start kjørte han seg opp og endte på 12. plass i sin klasse. Både fører og team er svært fornøyd med dette i hans debutsesong i Spania.

Den tredje av totalt seks runder i det spanske mesterskapet går av stabelen i Navarra helgen 23. og 24. juni. Teamet er klart for å gi gass og kjempe om topplasseringer også der.

Thomas Sigvartsen var også i Spania i helgen. Han endte på en åttendeplass i søndagens race, etter at en annen fører uheldigvis kjørte inn i siden på ham etter langraken, med det resultat at han måtte ut av banen. Fra en trettendeplass etter uhellet klarte han heldigvis å avansere noe, men ifølge Facebook-siden hadde han håpet på et bedre resultat. Han har imidlertid tempoet inne, og retter nå blikket fremover mot Navarra.

Sammenlagt ligger Thomas på en svært sterk sjuendeplass, og det er bare 10 poeng opp til tredjeplassen. Han takker H43 Team for en solid jobb.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser