Nordmann med suksess

Norvald Haaland satt hele den svenske roadracingeliten på plass nå i helgen. Etter en noe trøblete start på sesongen har Norvald virkelig fått fart på sin Yamaha R1. Først med en gledelig 2. plass for 14 dager siden, og nå med en fantastisk seier på Karlskoga.

Nerverthriller
Løpet ble en nervethriller av de sjeldne, hvor Norvald vekslet om å lede med flere av de andre førerne. Først ble det veksling i mellom Norvald, Alex Lundh og Freddy Pappunen. Utover i løpet ble det veteranen Janne Hansson som forsøkte seg. Tempoet i løpet var enormt og samtlige i front av feltet kjørte godt under gjeldende banerekord. Men med sin lange rutine klarte han å holde hodet kaldt, mens han ventet ut motstandernes tabber. Norvald kunne hale i land seieren med en margin på «hele» 9. tusendeler.

«Fantastisk deilig» sier Novald i en kommentar, «etter alt trøblet i de 2 første løpene er det deilig å kunne vise sponsorer og publikum at jeg er med i STCC/ProSuperbike for å vinne» . Norvald ligger nå på 4. plass i sammendraget, men avstanden opp til lederen er kun 10 poeng.

Neste løp i STCC går på Sturup Raceway i Skåne den 29. juni, men for Norvald er det innen den tid 2 NM-runder på Rudskogen som gjelder. Førstkommende helg er det 2-hjulsfestivalen, med dobbeltløp på søndag og målet for teamet er selvfølgelig å vinne.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser