MotoGP-drama på Misano

Marquez tok sin fjerde seier denne sesongen under svært vanskelige forhold. Spanjolen vant til slutt sin MotoGP-seier nummer 23 etter at de fleste førerne måtte innom pitboksen et par ganger på grunn av værforholdene.

Hele 92 000 fans ved Misano World Circuit Marco Simoncelli ble vitne til dramaet, men ble snytt for hjemmeseieren idet Valentino Rossi  passerte målflagg som femtemann. Rossi klarte imidlertid å øke sammenlagtledelsen med 23 poeng foran teammakker Lorenzo siden sistnevnte krasjet.

Det begynte å dryppe da førerne kom til start, og flere holdt pusten under Warm Up. Da starten gikk, kjørte alle førerne untatt en på slicks. Lorenzo tok starten, det var mye innbyrdes kniving i første runde, men allerede i runde to ble det hvitflagget slik at førerne kunne kjøre inn i depotet og bytte løpssykkel.

Lorenzo satte avgårde med Marc Marquez rett bak. Duoen dro fra Rossi, som slet litt de første rundene. Det fortsatte å regne, I sjette runde hadde farten avtatt med nesten seks sekunder. I sjuende runde hadde brorparten av toppførerne byttet til regnværsdekk, men Marquez, Lorenzo og Rossi holdt stand på slicks i teten.

Som vanlig i racing kjørte ledertrioen inn i depotet sammen. Marquez og Lorenzo holdt på å kollidere i pitlane, og Yamaha-føreren signaliserte resolutt til Marquez om at han måtte roe seg.

Tilbake på banen var det tydelig at Lorenzo og Marquez holdt høyere tempo enn Rossi. I runde ti klarte Lorenzo å komme seg forbi da Marquez mistet sporet. Banedekket er mørkt på Misano, så det var vanskelig å bedømme hvor det var tørt eller vått.

Da banen tørket opp, ble det fart på Rossi. Han knep inn over et sekund per runde til tross for at regnværsdekket foran begynte å bli slitt. I pit lane jobbet mekanikerne febrilsk med å klargjøre løpssyklene til bytte nummer to – tilbake til slicks.

Tettrioen lå fortsatt for seg selv. Rossi og Lorenzo kjempet en kamp på nebb og klør, mens Marquez lå bak og været. Under runde 18 bestemte Marquez seg for å gå for slicks igjen, og dette skulle vise seg å være et sjakktrekk. Lorenzo gjorde det samme runden etter, mens Rossi fortsatte på regnværsdekk i teten mens 92 000 tilskuere jublet fornøyd.

Idet «The Doctor» var inne for å bytte, krasjet Lorenzo. Han pådro seg en smell i høyre hånd, M1-en  fikk grundig juling, men verst gikk det ut over sammenlagtmulighetene. Og nå øynet både Baz, Redding og Smith en sjanse til å få klyve opp på pallen på Misano.

Marquez hadde timet sykkelbyttet perfekt, han ledet nå klart selv etter to turer inn i depotet. Bradley Smiths gambling med å holde seg på slicks hele racet viste seg å være en vellykket vurdering, og etter å ha ligget så langt tilbake som nummer 21 lå han nå på en klar andreplass. Da Lorenzo krasjet, avanserte Baz til tredjeplass. Men dette skulle ikke vare for franskmannen – Redding hadde byttet til slicks før mange andre siden han ikke fant flyten på regnværsdekkene, og han jafset nå innpå Baz og passerte ham da det gjensto fire runder.

Dette er Marquez’ første seier på Misano, og for første gang siden 1979 kunne to britiske førere stige opp på de to siste pallplassene.

Rossi ligger nå på 247 poeng sammenlagt, 23 foran Lorenzo. Marquez har 184 poeng idet det gjenstår fem race i år.

Les alt om toppførerne, de som krasjet seg ut av racet, datoer for gjenstående race og poengsummer, og ta en titt på fine bilder på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser