Kulturstipend til Sondre Haga

Den gledelige telefonen kom sist helg under den doble Norgescupen i Oslo.

– Vi satt og spiste frokost da telefonen ringte. Jeg kjente ikke nummeret, så jeg vurderte et øyeblikk å ikke ta den, men i ettertid er jeg veldig glad for at jeg gjorde det, forteller Sondre i teamets pressemelding.

– Vi søkte egentlig bare for å prøve, så det at jeg faktisk fikk det kom som en veldig stor overraskelse. Det kjennes veldig bra å bli lagt merke til, og selv om det er skyhøye utgifter det er snakk om i løpet av en sesong, sper det på betydelig.

Trial er en veldig dyr sport å kjøre på toppnivå, og utgiftene for teamet har ligget på 5-600.000 kroner i året, inkludert reiseutgifter, vedlikehold og bensin når unggutten kjører  VM- og EM-serier. Far Martin Haga er Sondres viktigste støttespiller, og han har trent og fulgt syttenåringen tett helt siden starten for snart ti år siden.

– Det er uten tvil at dette kommer veldig godt med. Og det betyr veldig mye at han får den oppmerksomheten og anerkjennelsen i en alder av bare sytten år. Det er veldig viktig å bli lagt merke til for å tiltrekke seg de nødvendige sponsorene, sier faren, som tok imot prisen siden Sondre er i Andorra for å kjøre dobbel VM-runde i helgen. 

BIKE gratulerer med kulturstipendet!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser