KTM trekker seg fra 125-GP

I en pressemelding fra den østerikske produsenten bekrefter de det ryktene har gått på over lenger tid; de trekker seg fra 125-klassen i MotoGP.

Som seg hør og bør legges det til grunn at de ønsker å satse mer på utvikling av unge førere gjennom Red Bull Rookies Cup og nasjonale aktiviteter, men det er også en dårlig skjult hemmelighet at selskapet sliter med en anstrengt økonomi.

Likevel vil de opprettholde noe aktivitet internasjonalt neste sesong. Som sagt satser de med uforminsket styrke i Rookies Cup, men de kjører også et nytt år i det internasjonale tyske mesterskapet, IDM. Det var en stund en åpning for at Kai Børre Andersen skulle kjøre for fabrikkteamet, men KTM valgte til slutt hjemmehåpet Martin Bauer.

Ingen betydnign for Sturla
Også Sturla Fagerhaug blir på et vis berørt av at KTM ikke kjører 125GP neste sesong. Det var lenge snakk om at nordmannen som i år har hatt wild card-opptredener for teamet ville få fast sete neste sesong, men slik går det ikke nå. Det betyr derimot ikke at det er kroken på døra for den norske 17-åringen i GP-sammenheng.
– Dette har egentlig ingenting å si for Sturla, for vi har visst om dette så lenge. Derfor påvirker det heller ikke de løsningene vi jobber med, forteller mamma Guro Fagerhaug.

Hun kan derimot avsløre at de for tiden jobber med å få på plass noen siste detaljer med et eksisterende GP-team og at det bare er noen små, men viktige brikker som mangler. Oversatt til godt norsk heter dette økonomi.

For potensialet til unge Fagerhaug er det liten grunn til å betvile. I helgen ble han nummer 19 under VM-runden i Portugal og ble samtidig eneste KTM-fører i mål. Nå jobber teamet, anført av managerlegende Harald Huysman, med å skaffe Fagerhaug et nytt wild card til runden på Valencia.

Trist at KTM dropper MotoGP?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser