Kommentar: Trodde du de hadde lært?

I kommentaren Anonyme amatører satte Bike et midlertidig søkelys på noen av grunnene til at folk ikke akkurat går mann av huse for å se norsk roadracing på sitt beste.

De kanskje viktigste argumentene våre den 3. juni var manglende markedsføring og et synlig ønske om å trekke folk. Noen lesere nikket samtykkende, andre raste, mens enkeltmedlemmer i roadracingmiljøet bruste med fjæra.

Ikke noe er gjort
I dag skriver vi 17. august og om fem dager skal det altså avgjøres hvem som blir årets norgesmestere i de ulike klassene. Her på berget blir det faktisk ikke noe særlig større enn det. For de det gjelder mener jeg. For situasjonen er dessverre den at såvidt vi vet har det ikke blitt gjort noe som helst for å forbedre situasjonen vi beskrev på forsommeren.

Er det en kraftig overdrivelse å si at Bike er et viktig organ for norsk roadracing? Det føles nesten slik, for i skrivende stund har vi fortsatt til gode å motta noe offisiell informasjon om arrangementet. Til forskjell mottok jeg i forbindelse med Nordisk mesterskap i Trial åtte e-poster med informasjon og bilder. To i forkant og seks i etterkant.

På plakaten jeg tilfeldigvis mottok på e-post fra en fører, står det en internettadresse til klubben som skal arrangere avslutningsløpene. Nå har jeg kanskje totalt sett brukt fem minutter der inne, men jeg har i alle fall ikke klart å se noe annet enn diverse startlister som omhandler NM-avslutningen. Jeg har derimot lest at klubben omtaler seg selv som «ledende i norsk roadracing for ÅTTENDE året på rad!» Er det bare jeg som synes dette er merkverdig?

Lokal markedsføring?
Jeg har absolutt ingen anelse om hva arrangørene har gjort i forhold til lokal markedsføring, men ifølge mine lokalavisgooglesøk er det ingenting som tilsier at det skal deles ut pokaler til Norges raskeste banemotorsyklister i helgen. Jeg har heller ingen dekning for den følgende antagelsen, men jeg har mine tvil om at det er på grunn av mangel på spalteplass eller fordi den har druknet i den øvrige nyhtesstrømmen på sportsdesken.

Kanskje er det bare slik at vi skal akseptere at roadracing er for ekstremt interesserte, for mødre, fedre, lillebrødre, kjærester og elskerinner. Altså de som dukker opp uansett. Ofte fordi de bare «må».

Hvor er ressurspersonene?
Det er i så fall synd, for jeg vet at arrangørklubben Solør har noen ekstremt ressurssterke personer som både burde og kunne vært brukt til å profilere et potensielt superspennende arrangement. Det er fristende å nevne navn som Tage Solberg og Helge Spjeldnes i denne sammenhengen. Er de spurt? Og hvor i all verden har Roy Øwre gjemt seg? Er det mangel på tid, ressuser eller lyst som begrenser prosessen? Er det mer enn nok å gjennomføre arrangementet og få fyr på grillen? Er det nok å lage en plakat? Vil ikke dere heller ha besøk? Vil dere ikke ha dekning?

Vel, nå har jeg vært ute i skogen og ropt for andre gang. Jeg håper jeg får noe som ligner på et svar, enten her, på e-post, telefon eller på twitter via @eskilbjo.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser