Kjører for gull i nordisk

Nordisk mesterskap i roadracing kjøres i år på Vålerbanen. Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb er en av favorittene etter en meget sterk NM-sesong så langt. 41-åringen leder fortsatt NM sammenlagt, men konkurransen blir ekstra tøff når Nordens beste roadracingførere møtes i helgen.

– Det hadde smakt utrolig godt med et nytt gull i Nordisk mesterskap. Vi har planen klar, og målsettingen er gull, men det kommer mange sterke utøvere, så det blir hardt å bli mester i år, uttaler veteranen.

I år går mesterskapet over to race, og begge kjøres på Vålerbanen til helgen. I tillegg teller begge løpene i NM.  

Carl Berthelsen ble nordisk mester i 2007, og mener mulighetene for et nytt gull absolutt er tilstede. – Jeg har aldri vært i bedre form enn jeg er nå, og vi har aldri vært bedre forberedt, så det ligger til rette for at det skal gå fort denne racehelgen også, forteller han videre.

I forrige NM-runde, i Karlskoga, slet Berthelsen og teamet med mageinfeksjon og tapte noen poeng i NM-sammendraget, men Berthelsen leder fortsatt med 26 poeng. I tillegg til de fremste utøverne i Norge kommer det solide førere både fra Sverige og Danmark. 

– Det er mange som ønsker å bli nordisk mester, og det blir to tøffe race, men vi som kommer fra Norge har en liten fordel i at vi kjenner Vålerbanen godt, sier han. Carl Berthelsen har alltid kjørt fort på Vålerbanen, som ligger ved Braskereidfoss i Solør i Hedmark. Banen er 2,3 kilometer lang, og Berthelsen har hatt banerekorden gjennom flere sesonger.

– Banen passer meg veldig bra. Jeg håper på tørre forhold da jeg trives best på tørt underlag på denne banen, men skulle det bli regn, blir det likt for alle. Dette blir kanskje sesongens viktigste løp for min del, og vi skal lade allerede fra treningen på fredag, avslutter han.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser