Katrine Rye-Holmboe vant SM i enduro

Rye-Holmboe, som til daglig jobber som lærer i Aurskog-Høland, konkurrerer både i Norge og Sverige. I år har hun hatt to innhopp i VM-serien –  i Sverige og Finland. Dette resulterte blant annet i to etappeseire.

I helgen kjørte hun den nest siste runden av det svenske mesterskapet.  Rye-Holmboe lå på delt førsteplass i sammendraget før denne runden, og hun er nå strålende fornøyd over å ha tatt over sammenlagtledelsen.

– Det var et tungt løp med mye stein og røtter. Jeg stivnet tidlig i løpet, og etter første runde lå jeg på tredjeplass cirka et halvt minutt bak lederen. Etter hvert løsnet det og på den siste runden ledet jeg med over et minutt. Da begynte jeg å tenke på mesterskapet sammenlagt, og jeg prøvde å roe ned tempoet og safe inn i mål, forteller Katrine selv.

Runden, som ble arrangert av SMK Dala i Falun, besto av tre fartsetapper som ble kjørt fem ganger, samt to klassiske enduroetapper og en ekstremetappe.

– Jeg er superfornøyd med helgen. Jeg leder med tre poeng, det er ikke nok til å slappe av, så de neste ukene skal jeg trene hardt, og jeg skal kjøre så fort jeg kan i det siste løpet, fortsetter Katrine.

De neste helgene er det full fart – først Renneslettsloppet i Sverige, helgen etter er det NM i enduro, og deretter Gotland Grand National. Rye-Holmboe vant dameklassen i fjorårets Gotland Grand National og har målsettingene klare.

– Målet mitt nå er å bli norsk og svensk mester, og å vinne Gotland Grand National, avslutter Katrine, som er samboer med motocrossfører Kjetil Gundersen.

Foto: Conrad Rye-Holmboe.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser