Jerez ble nok en gang Lorenzo-land

Yamaha-føreren ble under kvalen den første som brøt 1,38-grensen om bord på en tohjuling på 4,4 kilometer lange Circuito de Jerez, med tiden 1,37.910. Og under selve racet satte han ny offisiell banerekord på 1,38.735. Som om ikke dette var nok, var spanjolen den eneste føreren som ikke falt ned på 1,41-runder under racet . Dermed har de som har avskrevet ham som vinner i år etter at han ikke tok noen pallplasser i løpet av de tre første racene, fått litt annet å tenke på. I tillegg fyller han 28 år i dag, og gårsdagens triumf bør være den perfekte bursdagsgaven for en som sikkert «har alt», inklusive en fersk kontrakt med Yamaha også for 2016-sesongen.

Selv forteller han at han er svært fornøyd både med seg selv og teamet.  Det var tydelig at målet var å kickstarte sesongen på Jerez, og endelig klarte fører og team å briljere etter å ha slitt både med sykdom og trøbbel med hjelm og dekk tidligere i sesongen. Lorenzo fremhever både bremsing, svinghastighet og akselerasjon som optimale faktorer denne gangen.

Marc Marquez trosset en brukket finger og sikret seg sesongens andre pallplass. Imidlertid var det ikke lillefingeren som hindret ham i å havne helt til topps. På grunn av armpump klarte han ikke å gi det lille ekstra hva gjelder aggressivitet, og han konkluderer med at Lorenzo rett og slett var raskere enn resten av feltet. Han opplevde også et øyeblikk med déjà vu under racet. Rossi var i ferd med å ta ham igjen, han trodde det skulle bli Argentina på nytt, men Marquez tok ut det siste lille ekstra og klarte å holde unna.

Rossi innrømmet også etter racet at han fikk flashbacks fra Argentina-racet en stund og håpet å kunne fighte med Marquez om sølvplassen, men det ble tredjeplass på sammenlagtledende Rossi, som nå er den første som har tatt 200 pallplasser i MotoGP gjennom historien. «The Doctor» klatret første gang opp på pallen i 1996, den gang i 125cc-klassen. Legendariske Giacomo Agostini er andremann på statistikken, med 159 pallplasser. Men Rossi hviler overhodet ikke på sine laurbær av den grunn. Han har økt ledelsen til Dovizioso i sammendraget, men ser nå at teammakker Lorenzo bare ligger 20 poeng bak, og sesongen har bare så vidt begynt.

Det er mange som både håper og tror at det kan gå mot Rossis tiende MotoGP-tittel i år. Men Marquez vil aldri gi seg uten intens kamp, og Jorge Lorenzo har også seilt opp som en joker etter seieren i går.

Bike gratulerer Jorge Lorenzo både med førsteplassen og bursdagen, og du som leser kan som vanlig fordype deg i www.motogp.com for både referater, resultater og bilder.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser