Hjelp Sturla til MotoGP!

16-åringen Sturla Borch Fagerhaug ligger på en knallsterk fjerdeplass i Red Bull MotoGP Rookies Cup. Aldri tidligere har en nordmann vært nærmere MotoGP-kontrakt. Han må ha med seg mellom to og tre millioner kroner inn i et MotoGP-team. Nå starter medlemmene på www.bike.no kronerulling for å hjelpe unggutten.

Redaksjonen har fått henvendelse fra mange lesere og medlemmer på bike.no som mener det er på tide med en nordmann i MotoGP. 16-åringen fra Asker er fast skribent på hjemmesiden vår, og med sin stødige penn har han formidlet livet blant stjernene i MotoGP på en underholdende måte.

– Sturla er blitt en svært populær person blant våre lesere. Han har ikke bare imponert på motorsykkelsalen – han har også vist at han er en habil skribent. Det er ikke tilfeldig at våre lesere ønsker å hjelpe ham til å få en MotoGP-kontrakt, sier redaktør Morten Broks.

Alt hjelper!
Bike har nærmere 60 000 lesere på web og papir og er Norges desidert største formidler når det handler om motorsykler. Vi har imidlertid ingen forhåpninger om å samle inn så mye som to eller tre millioner kroner på bike.no, men vi håper denne kronerullingen kan vær starten på et norsk motoreventyr. Dersom norske motorsyklister viser et glødende engasjement, håper vi det kan føre til at kapitalsterke aktører etter hvert ser muligheten og involverer seg, sier Bike-redaktøren.

Aktuelle team
Sturla selv er naturligvis stolt over interessen her hjemme for å hjelpe med å stable kapital for en MotoGP-kontrakt. Han har allerede flere gode kontakter som hjelper til på veien mot en kontrakt. Han har levert varene og det er flere 125-team som har øynene festet på den unge nordmannen. Målet i år er topp-3-plassering i Rookie Cup, et mål han er veldig nær å oppnå.
– Det store målet er å skaffe kontrakt med et 125-team for 2009 og en treårsperiode fremover. Mange team kan være aktuelle, men hollandske de Graaf og finske Ajo Motorsport utmerker seg som typiske kandidater, sier Sturla som vet at begge teamsjefene følger utviklingen hans.

Rossi-hjelp
Også KTM teamene er aktuelle. Sturla har etter hvert fått en stor bekjentskapskrets i MotoGP paddocken, og mange personer er ivrige på å veilede og hjelpe ham. Blant annet har en av de som jobber i Valentino Rossis team bekreftet at han er med for å bistå Sturla i jobben for å få etablert nok samarbeidspartnere for å komme til 125 klassen i MotoGP.

Sturla har i dag support av tre samarbeidspartnere her i Norge, nemlig Bridgestone (dekk), Duells (kjøreutstyr, lubricants, kjeder), og GF Frakt (diesel). Ved å få flere samarbeidspartnere som også kan bidra økonomisk, samt ved å få opp et system der private og småbedrifter også kan bidra, bør det være mulig at Sturla blir første fører fra Norge i moderne tid i MotoGP allerede i 2009.

Har du lyst å hjelpe Sturla, og bidra til at Norge får tidenes første fører i MotoGP? Da kan du sette inn en slant penger på konto 1503.05.51009. Alle som bidrar vil bli offentligjort underveis i prosessen. (Ta kontakt med oss i redaksjonen hvis du ikke ønsker ditt navn offentliggjort) Husk at ingen beløp er for lite!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser