Halsbrekkende race på Chang International Circuit

Tidenes første Thailands GP ble et race som rent tok pusten fra en. Til slutt var det Marc Marquez som gikk seirende ut av duellen med Dovizioso, og tok et nytt steg i retning av årets sammenlagtseier.

I fjerde runde gikk Valentino Rossi opp i teten på vei mot tredje sving, det var ikke før i 11. runde at Dovizioso og Marquez kom seg forbi, og nå var det førstnevnte som overtok ledelsen.

En gruppe på hele åtte førere lå lenge i fronten, men da det gjensto 11 runder, satte Dovizioso opp tempoet. Bare Marquez og Rossi hang seg foreløpig på, men Viñales tettet gapet til ledertrioen da rundetidene ble mer moderate igjen. Så krasjet Pedrosa i sving 5 da det gjensto fem runder, idet han og Johann Zarco var i ferd med å prøve seg på en potensiell pallplass.

Dovizioso og Marquez kjempet om seieren, Rossi begynte å falle tilbake, makker Viñales passerte ham og fikk orkesterplass til nok en tvekamp mellom Ducati og Honda. Duellen varte til siste sving, da Marquez kom seg forbi for siste gang og kunne passere mål hårfint foran rivalen. Viñales var på sin side bare 0,27 sekunder fra å ta seieren.

Rossi tok en oppløftende fjerdeplass, mens Johann Zarco vant duellen med Alex Rins om femte- og sjetteplassen. 
Samtlige resultater ser du her.

Med 271 poeng virker det meste nå å gå Marquez sin vei, men det skal kjøres fire race til, så i teorien er ingen ting avgjort. Dovizioso har 194, mens Rossi fortsatt ligger an til bronse i år med sine 172 poeng. 

Helgens mest uheldige var nok – som tidligere skrevet – Jorge Lorenzo, som fikk juling i krasjen på andre fritrening og ikke kunne stille til start i racet.

MotoGP-førerne beveger seg videre til Japan om to uker.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser