Guintoli og Melandri seiret på Magny-Cours

Det var våte forhold på Magny-Cours i går, og på grunn av dette ble antall runder redusert til 19.

De første rundene av race nummer en var det Jonathan Rea som førte an, mens Sylvain Guintoli tok opp jakten etter å ha passert sammenlagtledende Tom Sykes ved slutten av første runde.

Guintoli kom seg så forbi Rea, til stor jubel fra de franske tilskuerne. Da en tredjedel var kjørt, lå Guintoli foran Marco Melandri og Loriz Baz. I mål ble resultatet Guintoli, Melandri og Rea. Sykes, Baz og Leon Haslam fulgte på de neste tre plassene.

Det regnet også under det andre racet. Etter å ha ledet lenge krasjet Jonathan Rea og måtte kjøre inn i pitboksen. Etter dette duellerte Sylvain Guintoli og Marco Melandri om seieren, og denne gangen var det italieneren som trakk det lengste strået.

I begge racene ble Melandri beordret av teamet å slippe forbi Guintoli, men i race nummer to ignorerte han det som sto på depottavlen for å kunne klyve opp øverst selv.

Leon Haslam passerte regjerende mester Tom Sykes mot slutten av racet, og tok sin første pallplass siden 2012. Lorenzo Lanzi og Max Neukichner ble femte- og sjettemann. Sykes fikk også ordre fra teamet om ikke å ta unødige sjanser, og det er naturlig nok kommet reaksjoner i etterkant på at teamordrene fra Aprilia og Kawasaki ødela mye av spenningen. 


Sammenlagt leder nå Tom Sykes med 378 poeng, Guintoli har 366, mens Melandri ligger på 312. Med andre ord er det fortsatt åpent hvem som mottar gull og laurbær etter sesongavslutningen på Losail andre november.

 

Alle detaljer finner du på www.worldsbk.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser