Gaup vant VM-runde

Det ble kjørt VM-runder i Freestyle Motocross både fredag og lørdag i St. Jacobshalle i Basel i Sveits. Begge dager med fullsatt hall med 8500 tilskuere.

Ailo Gaup satte opp et enda hardere run enn dagen før i lørdagens VM-runde. Han var bestemt på å gjøre det han kunne for å slå hjemmefavoritt og regjerende verdensmester, sveitsiske Mat Rebeaud.

– Jeg var så forbanna gira etter at jeg ble slått dagen før da jeg følte at jeg skulle ha vunnet, at jeg klemte til enda hardere, sier Ailo.

Han hadde en taktisk plan for konkurransen denne andre dagen. Han satsa ikke på å komme høyest mulig på resultatlista under kvalifiseringen , men kjøre godt nok til å sikre seg en finaleplass blant de seks beste. Beste plassering i kvalifiseringen innebærer at man starter sist i finalen.

Dette anså han ikke som gunstig, da banen blir mer og mer oppkjørt og utfordringene han hadde lagt opp til, var store. Han hadde dessuten planer om å ta en baklengs salto på det aller største hoppet på arenaen, et hopp ingen andre våget seg på. Runet gikk knirkefritt, og han avslutta med sin egen trick-oppfinnelse «Underflip».

Han avrunda dette trickset med en one handed landing, noe som er ganske vanskelig siden man med «Underflip» kommer skjevt inn. En strålende dag på arenaen for Ailo Gaup som nå leder VM-rundene i FMX.

Mellom kvalifisering og finale er det alltid i FMX-konkurranser lagt inn en egen Whip-konkurranse. En whip går ut på å sette sykkelen på tvers i lufta, dvs. bryte fartsretningen for så å dra den inn igjen før landing. Ailo tok full pott i dag med å vinne også denne konkurransen.

I pausen mellom trening og kvalifisering rakk Ailo å avlegge sin skadede kamerat og konkurrent Fredrik Johansson et besøk. Han kunne med glede fastslå at det sto mye bedre til enn fryktet. Johansson pådro seg en kraftig hjernerystelse, men ingen brudd eller andre alvorlige komplikasjoner.

Neste helg kjører Ailo konkurranse i Krefeld i Tyskland. Denne inngår ikke i VM-serien. Det gjør imidlertid neste konkurranse 12. mai i Beograd. Så blir det pause i VM-kjøringen, og andre oppgaver står for tur, bl.a. Dew Action Sports Tour med fem konkurranser i USA i USA.
VM-rundene avsluttes til høsten med konkurranser i Athen, Riga, Mannheim og med finale i desember i Brasil.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser