Første pallplass i seniorklassen

– I går (lørdag) var det både hagl, vind og regn, egentlig litt av alt, og nivået på seksjonene var veldig høyt, forteller sekstenåringen i teamets pressemelding. Likevel klarte han å kjøre seg opp til en tredjeplass.  

– Men utfordringen i dag (søndag) var å holde fokus. Jeg er ikke fornøyd med dagens førsterunde, da jeg falt litt ut etter å ha gjort en dårlig seksjon, og det ble en del femmere som ikke hadde trengt å være der, fortsatte han etter målgang.

Søndagens utfall ble en femteplass, men det holdt fremdeles akkurat til pallplassering sammenlagt etter to runder. Etter en skuffende førsterunde kjørte “Gekko” Haga seg godt opp i den neste runden. Trener og mentor for dagen, søskenbarn Henrik Haga, trekker fram mange positive aspekter:

– Selv om det ble en del tull i søndagens førsterunde, så viser Sondre at han er flink til å snu en dårlig utvikling til bra kjøring. Han sliter litt med timingen på clutch, gass og brems om fokuset ikke er der, men kjøringen er veldig bra innimellom. Det viser resultatene tydelig.

I ukene som kommer er det mye rom for trening og forberedelse til den kommende EM-runden i Frankrike.

– Det var en del syke kanter i Søgne, i tillegg til at føret var i det glatteste laget enkelte plasser. I ukene som kommer er det bare å legge inn hardtrening på syke kanter på glatta. Heldigvis har vi også glatte områder på Riska, så jeg slipper å vente på regnet, uttaler Sondre selv med et smil.

I pinsen er det klart for landslagssamling, og det kjøres EM-runde i Frankrike helgen etter.

Foto: Annette G. Haga

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser