Ducati med ny Monster 796

Om det er en rent markedsgrep for å fylle gapet mellom de to eksisterende Monster-modellene på henholdsvis 696 og 1100 kubikk, eller et resultat av mye Monster-deler til overs vites ikke, men uansett er dette spennende takter fra Bologna.

Rent faktisk dreier dette seg om en motor på 87 hestekrefter (64kW) og en tørrvekt på relativt lave 167 kilo. Det kan borge for spenstig kjøring, selv om den «bare» har 7 hester mer enn lillebror 696. De mest merkbare forskjellene skal nemlig ligge lavt i turtallsregisteret.

Ducati sier forøvrig i pressemeldingen at hjertet er en «brand new Desmodue» motor, men det skulle ikke overrasket oss hvis dette i virkeligheten dreier seg om en videreutvikling at en eksistrerende motorpakke. Modellen har i alle fall fått enkelsvingen fra storebror.

Monster 796 kommer i den tradisjonelle fargen Ducati-rød, silkehvit eller «diamond black silk» – bedre kjent som svart. I utgangspunktet er den laget som en rekordtidlig 2011-modell, men den vil være i norske butikker allerede denne månenden hvis vi er heldige. Foreløpig er det ikke fastsatt hva prisen på herligheten blir.

Hva synes du om Monster 796?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser