Dømt for drap etter utlån av motorsykkel

I januar i år ble en mann i 30-årene tiltalt for uaktsomt drap etter at han lånte bort motorsykkelen sin til en kamerat. Kameraten var synlig beruset og hadde ikke førerkort for den typen kjøretøy. Det endte med at han kjørte seg i hjel på sykkelen.

Nå er mannen i 30-årene funnet skyldig i Fredrikstad tingrett. Han blir dømt til seks måneders fengsel, fire av dem betinget med prøvetid. I tillegg er han fradømt retten til å kjøre bil i tre år, melder nrk.no 

Fornøyd med redusert straff
Mannen er dømt i henhold til tiltalen, men straffen er lavere enn aktors påstand. Advokaten til den domfelte, Odd-Rune Torstrup, sier seg fornøyd med dommen.
– Jeg er meget fornøyd med at straffen er redusert fra en påstand på halvannet års fengsel, helt ned til soning av 60 dager, sier Torstrup til NRK.
– I tillegg er jeg glad for at domfelte får igjen førerretten for motorvogn, og ikke mister den for alltid.

Prøvde å stoppe ham
Den domfelte 30-åringen lånte bort crossmotorsykkelen sin til en kamerat i fjor sommer. Kameraten brukte sykkelen flere ganger i løpet av kvelden. Til slutt gikk det galt, kameraten krasjet i autovernet og døde av skadene han pådro seg.

Mannen erklærte seg ikke skyldig i uaktsomt drap da rettssaken startet i Fredrikstad tingrett i forrige uke.
I retten fortalte den domfelte at han og kameraten var på en fest. Der var det flere som prøvde crossykkelen, selv om han ba dem om å la være. Etter hvert ville kameraten dra hjem, og han bestemte seg for å ta crossykkelen.

– Flere prøvde å stoppe han. Det endte i en liten slåsskamp. Han spurte meg om lov, jeg prøvde å overtale han til å ikke ta sykkelen. Men han hadde bestemt seg, forklarte mannen.

Advokaten sier til NRK at det ikke ligger an til at de kommer til å anke dommen.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser