Dobbeltseier på Magny-Cours

I gårsdagens race vant Chaz Davies på en måte som lignet sterkt på det første racet på Lausitzring forleden. Michael van der Mark kjørte inn til andreplassen, mens Tom Sykes endte som tredjemann.

Det var Jonathan Rea som ledet inn i første sving fra pole position, med Tom Sykes på bakhjulet. Det var vått underlag, men sola skinte på en etter hvert opptørkende bane. Michael van der Mark fant grepet der andre slet med dette og avanserte opp to plasser, med teammakker Nicky Hayden hakk i hæl. I starten ble racet en kamp mellom disse fire, og en stund ble det faktisk også ledet av MV Agusta-fører Leon Camier.

I sjuende runde var banen nesten tørr, og Hayden var førstemann inn for å skifte dekk. Et par runder senere var det Kawasaki-duoens tur.

Da racet nærmet seg slutten, overtok Davies ledelsen og økte denne til hele ni sekunder ved målflagg, foran van der Mark. Kawasaki-duoen fikk hentet seg inn etter dekkskiftet, og Sykes og Rea ende som henholdsvis nummer tre og fire.

I dag var forholdene så å si perfekte, og Chaz Davies stjal showet nok en gang. Dette er hans femte dobbeltseier i karrieren. I tillegg bød Jonathan Rea og Tom Sykes på en spektakulær forestilling der de til slutt endte som nummer to og tre.

Også i dette racet var det Rea som ledet inn i første sving, men nå var det Davies som fulgte tettest på. i andre sving smatt Tom Sykes forbi, mens Davies la seg på andreplassen. I første omgang var det Leon Camier og Michael van der Mark som kjempet om fjerdeplassen.

Sykes satte ny runderekord tidlig i racet og presset Kawasakien til grensene, og han opparbeidet seg en flere sekunders ledelse til Davies. Men det tok ikke lang tid før Jonathan Rea slo tilbake, gled forbi Davies, og startet jakten på Sykes.

De siste fem rundene bød på en intens kamp mellom de to Kawasaki-førerne. De byttet på å inneha ledelsen, og den ene spektakulære forbikjøringen etter den andre fikk franskmennene til å hoppe på tribunesetene. Idet Sykes forsøkte seg på en umulig forbikjøring, benyttet Chaz Davies sjansen, smatt forbi begge de andre og så seg ikke tilbake. Dermed kunne han klyve øverst på pallen for andre gang denne helgen.

Om fjorten dager er det ny WSBK-helg, årets nest siste, og da kjøres det på Jerez. Jonathan Rea leder fortsatt sammenlagt, og poengsummen er nå 426. Sykes følger på 378, mens Davies har 345.

Mer info og flere bilder finner du på www.worldsbk.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser