2 x Sigvartsen på Våler, Flathaug allerede mester

21-årige Thomas Sigvartsen trosset smerter og avsluttet med stil, som lovet. Han sikret seg pole position under vanskelige forhold på lørdag, og vant begge Superstock 600-racene. Sammenlagt ble det andreplass foran Remi Verås Aukland.

På spørsmål om det var surt ikke å gå helt til topps i sammendraget, svarer Thomas Sigvartsen som følger:

– Det er selvfølgelig litt bittert, jeg er jo med for å vinne, og hadde jeg hatt flyt, kunne sammenlagtlisten sett annerledes ut. Men det er ingenting man får gjort noe med, og vi visste at det kom til å bli en vanskelig sesong med prøving og feiling. På den andre siden har det skjedd mye positivt som ikke vises på resultatlistene.

Først da Henning Flathaug fikk NM-kransen og NM-gullet rundt halsen, gikk det opp for han at han er årets norgesmester i Superstock 600. Henning har vært på pallen i samtlige NM-race denne sesongen, og på Vålerbanen ble det to nye pallplasser på Honda-føreren.

– Det ble en tredjeplass og en andreplass, og det er jeg godt fornøyd med. Jeg har ikke vært helt i form denne helgen, da jeg har vært litt sliten og forkjølet, uttaler Henning selv.

Henning forteller videre at NM-gullet skal henges opp sammen med de andre medaljene og pokalene han har i trappa hjemme. Flathaug ble norgesmester i 125 kubikksklassen i 2009, men sier selv at dette gullet betyr ekstra mye for ham.

– Gullet i Superstock 600 henger veldig høyt. Det ligger masse jobb bak denne prestasjonen, og jeg føler at ting har løsnet veldig denne sesongen, forteller han.

I tillegg til bronseplassen i sammendraget la også Remi Verås Aukland beslag på de to siste pallplassene i helgen – en sølv og en bronse.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser