Bagnaia dominerte årets første MotoGP

Det ble mye drama og krasj i årets første MotoGP

Årets MotoGP-premiere på Portimao-banen i Portugal bød på mye action, spenning og krasj. Miguel Oliveira (CryptoDATA RNF MotoGP Team) fikk en strålende start og ledet inn i sving 1, men Martin bet raskt tilbake for å ta ledelsen. Man rakk knapt å trekke pusten før en jagende Marc Marquez (Repsol Honda Team) fosset frem, hadde platekontakt med Martin og falt til 4, noe som lot Oliveira ta tilbake ledelsen, med Martin nå på 2. og Bagnaia på 3. plass. En runde senere tok Bagnaia seg kjapt opp på innsiden av Jorge Martin for å overta andreplassen fra spanjolen, og mot slutten av runden hadde han passert hjemmefavoritten Oliveira for å gå i tet.
To svinger senere inntraff katastrofen for de portugisiske fansen da Marquez bremset altfor sent, smalt nok en gang inn i Jorge Martin og krasjet med Oliveira, en begivenhet som avsluttet Portugals Grand Prix for både Oliveira og Marquez.
Martin falt til 14. plass etter hendelsen, klarte ikke å komme seg og krasjet til slutt ut av Grand Prix. Hendelsen endret rekkefølgen betraktelig – Maverick Viñales avanserte til andre, med Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) på tredje. I kaoset som utspilte seg bak ham, begynte Bagnaia å dra fra i et forsøk på å skaffe seg luke på sin fabrikks Ducati, men ble fulgt av en meget rask Maverick Viñales.
Etter hvert som løpet fortsatte, begynte Bagnaia å kontrollere tempoet i front, og med 13 runder igjen kunne han dra fra Viñales og åpnet en luke på 0,5 sekunder. På slutten kunne Bagnaia åpne luken enda mer og kontrollerte løpet fra front hele veien til mål. Bagnaia viste klassekjøring og gjorde ikke en eneste feil under løpet – i sterk motsetning til Marc Marquez som nok en gang lot aspirasjonsnivået overgå hans nåværende prestasjonsnivå.

Topp 10 – MotoGP Portugal 2023:

  1. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) – 1:38.875
  2. Maverick Vinales (Aprilia Racing) + 0,687
  3. Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) + 2.726
  4. Johann Zarco (Prima Pramac Racing) + 8.060
  5. Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) +8.125
  6. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) + 8.247
  7. Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing)+ 8.381
  8. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 8.543
  9. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) + 9.294
  10. Alex Rins (LCR Honda CASTROL) + 11.992

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser