Bild
Neste artikkel

Sondre Haga kjører første VM-runde

Nyheter

Til helgen er det klart for årets første VM-runde i trial, som skal kjøres i utkanten av Barcelona. Sondre ”Gekko” Haga har trent mye på non stop-regelen, og tror at det vil gå hans vei.

Med seier de to siste helgene er alt tilrettelagt for at det kan gå bra for Haga i årets første VM-runde. Han har lenge hatt et mål om å bli blant topp 5 i årets VM.

– Det tror jeg absolutt er innen rekkevidde. Jeg forventer et høyt nivå i Trial2-klassen i år, så det blir ikke en lett oppgave, forteller Sondre Haga i pressemeldingen foran VM-helgen.

Den siste uken har Haga trent i Spania. Der har hovedfokuset vært å bli enda mer vant til non stop-regelen, og å kjøre inn den nye sykkelen. Nå er både sykkelen og Haga klar til lørdagen, der han først må gjennom kvalifiseringen. På søndag starter selve løpet.

Alle kan vinne
Trial2-klassen har bydd på overraskelser før, og det kan fort skje i år også.

– Dette er en type klasse der alle kan havne på pallen, forteller Haga.

En av dem som skal konkurrere mot Haga, er nordmannen Håkon Pedersen. Han har kjørt jevnt med Haga før, blant annet i X-trial og i Norgescupen, så det skal bli spennende å se hvem av dem som havner høyest oppe til helgen.

Tøffe forhold
Sondre ”Gekko” Haga har hatt mange lange og korte treningsopphold i Spania gjennom året, men stort sett på tørt underlag. Til helgen er det meldt regn der konkurransen blir kjørt, og dette kan gjøre det ekstra vanskelig både for Haga og de andre deltakerne.

– Det er litt synd at det skal kjøres på vått underlag, men jeg skal bare fokusere på mine arbeidsoppgaver, så får bare resultatet bli som det blir, forteller Sondre Haga på telefon fra Spania.

Bildene, som er fra fjorårets VM, er levert av teamet.

 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.