Jon Inge Dieset går den ekstra mila – for andre og kreftsaken

For å løfte hele prosjektet har Jon fått svært god støtte fra Erik Grøndahl ved Motorcenteret på Rud og Moto Guzzi-importøren som blant annet har fått foliert en splitter ny V85 TT.

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl:

Det er noen mennesker som uselvisk og omsorgsfult går den ekstra mila for andre som ikke har det så bra. Jon Inge Dieset er en sånn mann og han har vært slik lenge sammen med kona Ellen og flere gode naboer som hvert eneste år blant annet arrangerer en større bluesfestival til inntekt for kreftsaken. Denne mannen har sammen med sin nære omgangskrets samlet inn over en million kroner til kreftsaken siden 2011. Jon Inge ble selv rammet av kreft flere ganger i nære relasjoner, og har mistet mange av sine nærmeste til denne forferdelige sykdommen som dessverre tar så alt for mange liv.

Alle kan å må gjøre noe og alle kan bidra til å skape håp, sier Jon Inge Dieset.

Østerdølen flyttet fra et bråkete skytefelt i Østerdalen etter en lang kamp og er nå bosatt i Hof i Vestfold. Jon har mistet sin egen søster, svigerinnen og et ssøskenbarn til kreft og er merket for livet. Men Jon har snudd disse traumene har sammen med sine gått til kamp for å hjelpe andre. Teamet har gjennom flere prosjekter, store hjerter og et stort engasjement samlet inn store summer for kreftsaken. Det hele startet med en impulstur på en rosa Honda Shadow 750 til Bardu hvor han klarte å samle inn 3750 kr. Dette ga mersmak og prosjektet ble senere fulgt opp av Lågåblues prosjektet som straks har samlet inn nesten en million kroner til brystkreftsaken (rosa sløyfe). Jon følger opp dette prosjektet med å male en gråtass (traktor) rosa for så å ta den med til en Potetfestival på Bryne, Fåvangdagan og Martnan i Østerdalen.

I juni skal gråtassen ut på en ny turne, med akkurat samme formål. Alt dette bidrar altså til å samle inn et betydelig beløp til kreftsaken.

Og nå da?
Jon gir seg ikke og starter 1. august en ny tur for å samle inn enda mere penger til kreftsaken, denne gangen går turen fra Kirkenes, via Nordkapp til Lindesnes. Kona har strikket rosa genser og farget håret for å ytterligere styrke merkevarens profil. For å løfte hele prosjektet har Jon fått svært god støtte fra Erik Grøndahl ved Motorcenteret på Rud og Moto Guzzi-importøren som blant annet har fått foliert en splitter ny V85 TT.

Målet er å samle inn mere penger til kreftforeningen og alle kan vipse til «rosa gråtass tur» tilføyer Jon.

De innsamlede midlene skal gå til den rosa sløyfe aksjonen og gråsløyfe aksjonen som representerer henholdsvis brystkreft og hjernesvulstrammede pasienter. Alle kan gjøre litt sier Jon som håper at alle han møter på reisen kan bidra litt til kreftsaken. 21 august blir det arrangert «biker blues» på Note i Sandefjord og Jon skal innom alle Guzzi-forhandlerne på veien ned fra Krikenes. Turen går via kystriksveien ned til Namsos, for deretter å litt øst Vest i sikksakk ned mot Lindesnes. Vi antar at svært mange vil møte den rosa ekvipasjen på veien og vi oppfordrer alle til å gi så det holder til denne viktige saken. Du kan finne mere informasjon om Jon og reisen på Facebook – rosa gråtass tur.

Jon og Teamet er hverdagsheltene våre
Vi i redaksjonen er ikke bare imponert men også svært taknemmelige for at det finnes mennesker som dere. Uselviske og rause gjør dere det mulig å forske mere for å bekjempe og lindre, kanskje også trøste eller lindre smerten til mennesker i svært vanskelige situasjoner. Det store målet til Jon er å bidra til at så mange som mulig kan leve med kreften – og ikke dø av den.

Vi andre kan bare støtte opp rundhåndet, kom igjen folkens.

Og, takk til Jon og teamet!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser