Bild
Neste artikkel

Drama på høyt plan på Jerez

MotoGP

Marc Marquez gikk seirende ut av dagens race, mens Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso og Dani Pedrosa krasjet voldsomt rett bak den sammenlagtledende spanjolen.

Den regjerende mesteren tok i dag sin andre seier denne sesongen – også hans andre på Jerez. Han kom seg så vidt unna den vanvittige episoden der Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso og Dani Pedrosa krasjet i sving 6.

Det var Johann Zarco og Andrea Iannone som fulgte etter Marquez på pallen i dag.

Jorge Lorenzo tok starten fra annen rekke, mens Pedrosa fulgte på andre og Zarco på tredje. Lorenzo satte opp farten, Pedrosa holdt stand som andremann, mens Marquez, Cal Crutchlow og Zarco kjempet om tredjeplassen. Zarco gikk imidlertid bredt og falt bakover.

Så var det Crutchlows tur til å feile, han krasjet ut av racet etter ni runder. I mellomtiden hadde Dovizioso kjempet seg opp i tetgruppen.

Da det gjensto 16 runder, tok Marquez seg opp i ledelsen. Knivingen bak ham resulterte så i racets mest omtalte øyeblikk – Lorenzo, Dovizioso og Pedrosa krasjet i hverandre og havnet i grusen. Heldigvis gikk alle tre av banen uskadd og på egne bein, men mistet verdifulle mesterskapspoeng.

Johann Zarco overtok andreplassen, mens det nå var Andrea Iannone, Danilo Petrucci og Valentino Rossi som kjempet om bronsen. Da de startet på siste runde, klarte Iannone så vidt å lage en luke. Petrucci endte som fjerdemann, mens Rossi klarte å komme seg innenfor topp fem i det racet hvor han i runde 15 tangerte en distanse som tilsvarer omkretsen av jorden!

Det er også verdt å nevne at wild card Mika Kallio satte Norden på MotoGP-kartet i dag, ved å kjøre inn som tiendemann.


Marc Marquez leder nå sammenlagt. Med sine 70 poeng ligger han 12 foran Johann Zarco, og 20 poeng foran Maverick Viñales, som ble sjuendemann i dag. Hele sammenlagttabellen finner du her.

Neste race kjøres på Le Mans om to uker.

www.motogp.com
 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.