Yamaha FJR1300 kraftig oppdatert

Yamahas klassiske sporttouringmodell FJR1300 oppdateres kraftig til 2013. De største nyhetene er ankomsten av traction control, ride by wire, cruise control og elektronisk justerbar fjæring.

To ulike motornivåerkan velges, T for touring og S for mer sportslig kjøring. Motoreffekten har for øvrig økt med to kilowatt siden siste oppdatering.

To utgaver
FJR 1300 kommer i to versjoner. Den ene med konvenskonell girkasse og den andre med Yamahas YCC-S system som tillater føreren å gire uten å bruke clutchen. Dette systemet har eksistert også før, men nå kommer denne løsningen i en oppdatert versjon.

Motoren har forøvrig fått nytt eksossystem og oppdatert innsug.

Kåpedesignet er nytt, akkurat som formen på det elektronisk justerbare kåpeglasset. Posisjonslysene og blinklysene foran har fått LED-teknikk og instrumenteringen er ny.

Ny demperløsning
Forgaffelen har fått nytt innhold og bak er innstillingene sett over. Eksklusivt på AS-modellen er at du kan justere fjæringsinnstillingene elektronisk via knapper på styret. Her er det tre grunninnstillinger; soft, standard og hard. Du kan også stille inn om kjører alene, med bagasje, med passasjer eller med passasjer og bagasje. Forgaffelen på AS-modellen er av opp-ned typen med kompresjonsdemping i det ene benet og retur i det andre.

Tror du FJR blir en touringvinner i 2013?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser