Yamaha ansetter to av Ducatis topp-ingeniører

Yamaha er villig til å strekke seg langt for å beholde sin stjernefører

Yamaha har rekruttert to av Ducatis toppingeniører som en del av innsatsen for å overbevise Fabio Quartararo om å fortsette med merket.
Massimo Bartolini har forlatt jobben som Vehicle Performance Engineer hos Ducati for å bli Yamahas nye tekniske direktør. Marco Nicotra har også gått fra Ducati for å bli Yamahas sjef for aerodynamikk.
Signeringen av Bartolini representerer et stort fremskritt for Yamaha, som slet i 2023. Han var en nær fortrolig av Ducati supremo Gigi Dall’Igna og Yamaha håper hans ekspertise kan gi dem et skikkelig løft.
Bartolini ventes også å gi Yamahas 2024-planer en mer europeisk struktur.
Disse endringene tar sikte på å beholde stjerneføreren Quartararo. Hans kontrakt med Yamaha utløper på slutten av kommende sesong, og den japanske produsenten vet at han vil forlate dem, med mindre de leverer en sykkel som er konkurransedyktig. Ryktene kan også fortelle at Davide Brivio, som var mannen bak Rossis overgang og eventyrlige suksess med Yamaha, kan være på vei tilbake til merket etter at han tidligere sa opp sin stilling i Formel 1.
Det er å håpe at både Yamaha og Honda får sving på redskapen ved hjelp av nye hoder og konsesjonene de er innvilget. Sistnevnte gir anledning til mer testing og utvikling. Slik det er nå nærmer MotoGP seg et one-make show når det gjelder de øverste plassene. Men – det er litt ironisk at de to merkene som har dominert MotoGP helt frem til for noen få år siden, nå ligger så langt etter at de innvilges ekstra fordeler for å komme på høyde…..

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser