World Superbike: Tre ulike vinnere hittil

I lørdagens race var fjorårsmester Jonathan Rea tilbake for full maskin. Det ble både pole position, seier og raskeste runde. Men seieren var ikke lettkjøpt, da teammakker Tom Sykes forsøkte å overta ledelsen ved et par anledninger før Rea klarte å lage en luke.

Xavi Fores endte på en imponerende andreplass, og tok seg dermed forbi Tom Sykes i sammendraget og opp på tredjeplassen. Dette er hans beste resultat på 69 kjørte race.

Sykes falt bakover ettersom rundene gikk sin gang, og ble til slutt sjettemann. Leon Camier så lenge ut til å kunne sikre seg sin første pallplass siden 2013, men måtte til slutt gi tapt for Chaz Davies og ta til takke med den alltid forsmedelige fjerdeplassen.

Marco Melandri, som tok dobbeltseieren i Australia, endte skuffende nok som åttendemann, og dermed ble sammenlagtledelsen redusert til fattige to poeng.

Det skilte bare elleve sekunder mellom de ti beste førerne i det første racet, så det var ikke stort å klage på underholdningsverdien.

I dagens race kunne Chaz Davies klatre øverst på pallen som den tredje ulike vinneren av de fire racene som er kjørt hittil. Det er hans 28. seier hittil, og den første på Chang International Circuit. Fra og med slutten av åttende runde kontrollerte han det hele.

Yamaha-duoen Michael Van Der Mark og Alex Lowes dro fordel av den omstridte omvendte startrekkefølgen, og i starten av racet byttet de på ledelsen til Davies kom seg forbi og ikke så seg tilbake. Det endte med henholdsvis andre- og tredjeplass, og dette er første gang begge Yamaha-førerne står på pallen samtidig siden 2016.

Kawasaki-førerne hadde imidlertid ikke dagen, og dermed ble seiersrekken i Thailand brutt. Tom Sykes forsvant ut av racet på grunn av tekniske problemer, mens Jonathan Rea endte som fjerdemann etter å ha skuslet bort vinnersjansene med et knippe førerfeil. Men siden Marco Melandri ikke klarte bedre enn sjuendeplassen, er det nå fjorårsvinneren som leder med to poeng sammenlagt. Xavi Fores ligger sju poeng bak Melandri etter å ha tatt femteplassen i dag.

Om tre uker kjøres neste WSBK-helg på Aragon. I mellomtiden kan du finlese alt fra denne helgen på www.worldsbk.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser