World Superbike: Seiersrekken er brutt

Lørdag kjørte Rea inn til sin tredje seier denne sesongen, som i tillegg er hans åttende på rad på den legendariske nederlandske banen. I og med at det er hans tolvte førsteplass der totalt, tangerte han også Carl Fogartys rekord. Det ble imidlertid ingen paradeseier i går, siden han måtte kjempe hardt mot både Michael van der Mark og Chaz Davies, som tok andre- og tredjeplassen.

Hjemmepublikumet var nærmest i ekstase da van der Mark kom seg forbi ledende Rea mot slutten av åttende runde. Men to runder senere var Rea tilbake i ledelsen igjen – på akkurat samme sted. I tillegg kjørte Chaz Davies seg opp i ryggen deres. Men det ble hit og ikke lenger i kampen om seieren – Rea klarte å opparbeide en liten luke, men aldri på mer enn ett sekund. Dette holdt imidlertid til seier og økt sammenlagtledelse.

I dag var det Reas teammakker Tom Sykes som virkelig fikk skinne. Han ledet racet hele veien, satte runderekord etter runderekord, og brøt dermed Reas seiersrekke.

Ikke siden Sylvain Guintoli vant race nummer en i 2014, har noen klart å slå Rea på Assen – før den eneste andre føreren på griden som kan skilte med en seier på den nederlandske banen (race 1 i 2013) tro til for fullt i dag. Han kjørte konsekvent runder som var to eller tre tideler raskere enn Rea og van der Mark. De sistnevnte kjempet friskt om andre- og tredjeplassen i de siste to tredjedelene av racet. Til slutt klarte Rea å lage en luke til Yamaha-føreren, og dermed ble det Kawasaki-duoens første dobbeltseier siden 2017.

Nå leder Rea sammenlagt med 30 poeng, og selv om han ikke klarte å slå Fogartys rekord, er det selvsagt tilfredsstillende å ha skaffet seg en luke til de øvrige førerne i årets World Superbike.

Hjemmefansen gleder seg over to pallplasser for van der Mark. Han ligger nå på fjerdeplass sammenlagt, etter Rea, Davies og Melandri.

Om tre uker er det ny dyst, på Imola. I mellomtiden leser du alt fra Assen-helgen på www.worldsbk.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser