World Superbike – drama til siste meter

Denne gangen var det Jonathan Rea som kom først ut i starten, men de ti første førerne lå tett sammen i begynnelsen av racet. Eugene Laverty gjorde et hederlig forsøk på å stikke av fra resten, men det endte med krasj.

Deretter var det Rea, Melandri, Chaz Davies, Leon Camier, Tom Sykes, Xavi Fores og Yamaha-duoen Michael van der Mark og Alex Lowes som kriget til det nærmet seg obligatorisk pitstop.

Fores, Rea og van der Mark var de første til å kjøre inn i depotet, mens kampen fortsatte mellom resten av gruppen. Da samtlige hadde hatt det obligatoriske depotbesøket, reetablerte man posisjonene, med den forskjellen at det nå var Davies som ledet. Men idet han så vidt hadde klart å få en lite glippe, gled han ut av racet – heldigvis uskadd, men uten å kunne fortsette. Nå var det Xavi Fores som overraskende nok ledet an, tett fulgt av Rea, Sykes, Melandri, van der Mark, Lowes og Camier.

Rea kom seg forbi, det virket som han kunne opparbeide seg en luke, men Melandri hadde ikke sagt sitt siste ord. Han passerte Sykes, og idet førere la ut på sisterunden, ledet Rea foran Melandri og Fores. Rea holdt så vidt stand så å si til målflagg, der det endte med fotofinish. Ducati-teamet holdt pusten helt til Melandris dobbeltseier endelig ble bekreftet.

Fores ble sistemann på pallen, fulgt av Sykes. Alex Lowes endte som femtemann, foran Camier og van der Mark.

Om en måned kjøres neste WSBK-helg i Thailand. I mellomtiden kan du holde deg fullt oppdatert på www.worldsbk.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser