VW + KTM?

Styreformann Ferdinand Piech sa i et intervju at han angret dypt på at de ikke kjøpte Ducati da de var truet av konkurs på slutten av 80-tallet. Og han vil fortsatt gjerne ha et motorsykkelmerke i sitt konsern.

– Jeg vil fortsatt at VW skal kjøpe opp et motorsykkelmerke. Jeg kjører selv en Ducati. 180 hestekrefter og mer effekt per kilo enn en Bugatti Veyron, sa 71-årige Piech i et intervju med tyske Stern.

I følge britiske Auto Express vil VW på utviklingshjelp av østerrikske KTM for å bygge motorsykler. Dermed skapes det ytterligere en konkurrent til BMW. Med tanke på fremgangen til den tyske kollegaen, og ikke minst suksessen til den nye potensielle østerrikske partneren, er det fullt forståelig at Volkswagen er interessert i et slikt prosjekt.

I følge rykter fra bilbransjen kan dette også medføre at trehjulingskonseptet GX-3 børstes støv av igjen. Modellen ble presentert i Los Angeles i 2006, men planene ble skrotet. Designen er signert Kiska, som gjør all design på KTM-syklene. Motoren er på 1,6 liter og yter 125 hestekrefter.

Behøver vi ytterligere et motorsykkelmerke? Skriv en kommentar i feltet under!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser