VM-gullet i boks

Helgens tredjeplass var akkurat det Gaup trengte for å bli kronet og hyllet som verdensmester.

Han har 29 poeng til sin argeste konkurrent med en runde igjen og med 20 poeng til vinneren kan ikke Gaup hentes inn.

Gaup er den andre nordmannen som er blitt verdensmester i en offisiell motorsykkelsport.

Kjørte med brudd
Pål Anders Ullevålseter ble den første norske verdensmesteren i motorsykkelsport da vant ørkenrallyet i 2004, samme år vant også Gaup FMX-tittelen, men det var da ikke et offisielt mesterskap.

Gaup brakk hånden for ett par uker siden, og fikk ingen optimal oppladning til lørdagens runde i Mannheim.

– Jeg følte meg rusten på starten, har ikke fått trent på mange uker nå. Men nå er jeg bare glad. Dette føles godt, sa Gaup til NTB.

Falt nesten av
I kvalifiseringen til lørdagens VM-runde holdt det imidlertid på å gå riktig galt. Gaup forsøkte seg på ett vanskelig triks og holdt på å falle av sykkelen.

– Jeg trodde jeg dreit meg skikkelig ut, men jeg klarte å hoppe rett på sykkelen igjen og kvalet inn som nummer tre, forklarte Gaup.

I finalerunden sparte han det vanskelige trikset til siste hopp, så et eventuelt fall ikke ville få så store konsekvenser.

– Jeg kjørte inn i veggen, men det gikk jo bra. Jeg falt ikke.

Selv om han allerede er verdensmester har finnmarkingen tenkt til å delta i den siste runden som kjøres i Brasil i desember.

– Ja, jeg skal kjøre der, men jeg sliter fortsatt med å trene skikkelig. Jeg klarer å tvinge meg igjennom en konkurranse, men ikke gjennom en treningsøkt.

Årets motorsportutøver
Som om ikke VM-gullet var nok medgang i helga så ble Gaup kåret til årets motorsportutøver av NMF. I begunnelsen stod det blant annet:
– Ailo er artist og en moderne gladiator. Men også en målbevisst og hardtarbeidende idrettsmann. Han har opplevd flere tilbakeslag og motbakker enn de fleste, men hver gang dukket opp igjen helt i vedenstoppen.

Bike gratulerer!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser