Viste de svenske gutta bakhjulet

Denne helgen gikk finalen i det svenske mesterskapet av stabelen på Karlskoga motorbane i Sverige. Gullmedaljen hadde allerede gått til den erfarne Fredrik Wats, men kampen om sølvet skulle vise seg å bli en thriller av de sjeldne. Caroline hadde før helgen kun ett fattig poengs ledelse på sin argeste konkurrent, Lukas Beckstrøm. Svensken hadde tidligere vist storform på sin hjemmebane, og skulle også denne helgen bli vanskelig å slå.

Stygg krasj
Men helgen som ble avsluttet på best mulig måte begynte ikke like bra for haldenseren. Under vanskelige forhold på lørdagens kval jobbet hun seg opp et bra tempo og lå lenge som nummer to. Ti minutter før slutt skjedde det som ikke fikk skje. Caroline satset litt for hardt og krasjen var et faktum. Både fører og sykkel fikk seg en skikkelig smell, men med et bra team rundt seg klarte dyktige mekanikere å få sykkelen sammen igjen, med ti minutters margin…

Høyt nivå
Helgens første race startet og Olsen kom bra i gang. Hun kjørte et av sine sterkeste løp og kom i mål på en flott 2.plass. Svenske Lukas kjørte inn til en 3.plass, og et poengs ledelse hadde nå blitt til 5. Årets siste race i den svenske serien ble kjørt i gang onsdag ettermiddag, og til tross for en vond kropp kjempet ungjenta tappert. Hun gjorde en bra start og sikret seg ledelsen. Etter få runder fikk hun imidlertid selskap av tre andre førere, inkludert nevnte Beckstrøm. Caroline kjempet, men klarte ikke å henge på konkurrentene. Hun gikk i mål på en 4.plass med Lukas foran seg på en 3.plass. Sølvmedaljen i det svenske mesterskapet var et faktum, med bare to fattige poeng!

– Dette er stort!
– Vanligvis er ikke en 2.plass noe å skryte av, vi pleier å si at det er ”first looser”, men i denne sammenheng føles dette som et gull. Jeg hadde en kanonbra sesong i fjor, noe som resulterte i et NM-gull. Denne sesongen har jeg satset alt i den tøffe svenske serien, og når den eneste som slår meg i sammendraget er legenden Fredrik Wats som har kjørt både VM og GP, så føles dette som en seier.

Satser i utlandet
Sesongen her hjemme i Norden er nå over, men Caroline er klar for nye utfordringer i det store utland. 
– Ja, nye og spennende utfordringer venter, sier hun med et stort og hemmelighetsfullt smil om munnen.

Mer om dette senere.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser