Vil presse UD med nettside

– Jeg er overveldet over all responsen jeg har fått fra folk, sier en rørt mor, Lisbeth Elshaug, til adressa.no. De første fjorten dagene var jeg helt alene i kampen. Det har tatt noen kilo av skuldrene mine å se at folk engasjerer seg, sier Elshaug.

De to barndomsvennene til Mads, Lars Strømmen og Olav Aursand er sammen med kollegaen Dag Cristopher Rynning, i ferd med å starte en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien i den tøffe perioden de gjennomgår.

– Vi ønsker på ingen måte å støtte korrupsjon. Pengene skal gå til advokathjelp, oppholds, utgifter utover det forsikringen dekker og andre utgifter som påbeløper seg i prosessen, forteller Strømmen.

Åpner webside
Denne uka håper han at en webside og kontonummer skal være klart.
– Jeg håper folk vil støtte opp og besøke siden, hvor vi kommer til å starte en kampanje som skal legge presse på UD, sier Strømmen.

Han mener at så lenge ambassaden ikke gjør sitt for å hjelpe Mads, må UD trå til.
– Dette er jo ren og skjær utpressing. Hadde det vært en lovlig rettergang som hadde ligget til grunn for pengekravene så hadde det vært greit, men dette fremstår jo som det reneste tull, sier Strømmen.
Kun formaliteter som godkjenning fra politiet gjenstår før kompisgjengen kan starte aksjonen.

Telefonen til mamma Lisbeth Elshaug har ringt ustanselig etter at situasjonen til sønnen Mads er blitt kjent.
– Til slutt måtte jeg skru av, for jeg måtte jo legge meg til slutt. Jeg har til og med fått blomster fra gamle klassevenner, forteller hun.

Frykter saken blir glemt
Nå er hun bare redd for at mandag skal bli en blåmandag og at hun igjen står alene i kampen for sønnens frigjøring, etter at alt oppstyret som har vært de siste dagene har lagt seg.

– Det er en skremmende situasjon. Jeg skal klare å stille opp økonomisk en stund for Mads, men jeg frykter han må bli der i flere måneder, sier Lisbeth Elshaug.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser