Viktig NM-helg på Våler

For noen blir denne helgen en innbitt kamp for å kapre flest mulig poeng, for andre en ren nytelse. Thomas Sigvartsen hører definitivt til under sitnevnte kategori, for han er allerede suveren vinner av superstock-klassen etter å ha vunnet samtlige seks løp så langt i sesongen. Bak ham følger Erik Lindstrøm, Alf Georg Joranger, Remi Aukland og Stinius V. Ødegård. De tre siste kjemper en hard kamp for å kapre tredjeplassen sammenlagt, for det skiller bare fem poeng mellom de.

I superbike-klassen er ingenting avgjort, og vil heller ikke være det etter helga. Denne klassen avsluttes nemlig ikke før helga 14.-15. september på Rudskogen. Vi regner uansett med drama, for det er fortsatt fire førere som kjemper om NM-tittel og Kongepokal. Best utgangspunkt har Daniel Kubberød. Honda-føreren tok to andreplasser på Karlskoga sist og har totalt 121 poeng. Bak ham ligger den rutinerte sørlendingen Carl Berthelsen som virkelig har fått opp farten på sin Suzuki i år. Han ble nummer tre og fire sist og har 108 poeng. På tredjeplass finner vi Ole Bjørn Plassen, som etter dobbeltseieren på Karlskoga plutselig er med helt i toppen igjen. Det virker som om den nye Panigalen virkelig er innkjørt, og med 99 poeng er alt innen rekkevidde. Vi skal heller ikke på noen måte avskrive gamlefar Norvald Haaland. 41-åringen hadde en grusom helg på Karlskoga, men er det noe som er livsfarlig, så er det er skadet rovdyr. Se derfor opp for villmannskjøring fra Yamaha-føreren på Våler. Han har 94 poeng og skal han kunne sette kloa i en ny Kongepokal, så må han satse. Sånt blir det action av…

Mye å kjempe om i NC
I Norgescup-klassene er det også mye spenning i vente. I Rookie 1000 gjorde vår favorittpolitimann (og Bike-skribent) Truls Hjortnæs to fabelaktige løp på Karlskoga og klokket inn til to seiere. Med sine 67 poeng er han på fjerdeplass, men Tor Eskil Lian, Ole Chr. Stene og Claus Nilsen skal passe seg.

I Nasjonal 600 er heller ingenting avgjort. Håvard Stamstad og Finn Kristiansen har henholdsvis 125 og 102 poeng, mens Jon Terj Ødegaard følger med 91. Stamstad besitter normalt et høyere tempo enn de andre, men hvem vet hva som skjer når presset er som størst og alt skal avgjøres…

I Nasjonal 1000 er det grisejevnt. Jonathan Kjøsterud, Vidar Moe og Tore Stene kjemper om tittelen med sine 136, 126 og 121 poeng. Det er 50 poeng å kjempe om på Våler, så alt kan skje.

Ståa i andre klasser finner dere her.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser