Video: Mer av BMWs selvkjørende GS

Den spesialutstyrte GS-en kan starte, akselerere, svinge, bremse og stoppe helt av seg selv. Tanken er selvsagt ikke at morgendagens motorsyklister skal kjøre med autopilot til jobben (eller hvem vet, kanskje det skjer?) men at teknologien skal benyttes for å finne nye elektroniske hjelpemidler. 

BMW påpeker at den tekniske utviklingen har gått betydelig saktere for motorsykler enn for biler. Det tok 20 år før traction control nådde motorsykkelen etter at det ble lansert på bilene. Biler kan i dag reagere på egen hånd før ulykken skjer, og BMW vil utvikle dette på motorsykkelsiden slik at førere kan unngå kritiske situasjoner på en bedre måte.

Med den selvkjørende teknologien kan BMW lære seg mer om blant annet kjøredynamikk, og hjelpe dem med å skape teknologi som for eksempel advarer om farlige situasjoner. I praksis betyr dette at gassen eller bremsen aktiveres automatisk hvis føreren for eksempel ikke oppdager at en sving nærmer seg. Nå tenker du kanskje at systemet kan kobles ut, slik at du kan nyte favorittveien fullt ut.

BMW uttaler imidlertid at det ikke bare handler om å varsle, men at systemet også kan hjelpe føreren med å utnytte motorsykkelen maksimalt for å ta seg gjennom en sving der man egentlig tror at grensen er nådd og en krasj er uungåelig – sykkelen heller da litt mer og justerer motorbremsen. Spennende perspektiver! 

Hva tror du om BMWs selvkjørende teknologi? 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser