Verdensrekordforsøk fra Bike

Noen av dere husker sannsynligvis fjorårets reportasje fra Speed Weekend on Ice, der vi forsøkte oss på verdensrekorden med en RC8R. Det gikk ikke da, men i år er vi bedre forberedt. Dermed ligger alt til rette for et skikkelig støt mot den nåværende hastighetsrekorden for V-twinner på is, nærmere bestemt 217 km/t.
– Vi gjør dette igjen fordi det er gøy. Vi i Bike liker å gjøre morsomme og annerledes ting og KTM var raske med å svare ja da vi spurte de om de ville være med, sier Magnus Wallner, sjefredaktør og ispilot i Bike.

I 2013 prøvde vi oss altså med en KTM RC8 R, men i år slår vi på stortromma og bruker årets kanskje heteste nyhet, KTM 1290 Super Duke R. Det er et naturlig valg, siden den har mer effekt, større dreiemoment, et mer stabilt chassis og lengre fjæringsvei. I tillegg gjorde vi en del gode og dårlige erfaringer i fjor når det gjelder dekkvalg. Det er med andre ord betydelig større sjanse for suksess i år.
– Vi tar med oss flere typer dekk til årets forsøk. Dette sier seg kanskje selv, men is er ganske annerledes å kjøre på enn asfalt. Det er mye vanskeligere. I tillegg spiller vær og vind en betydelig rolle for om det blir rekord, tror Magnus.

Foreløpig tidsplan er at dagen i dag brukes til tester og lørdagen til verdensrekordforsøk.

Mer informasjon om Speed Weekend on Ice finner du på www.landracing.se

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser