Veksten fortsetter!

Den ferske salgsstatistikken viser at det er Yamaha som troner på toppen med et salg av 691 tunge motorsykler så langt i år. I fjor var tallet 386, så de opplever en solid oppgang på hele 79 prosent. På andreplass finner vi BMW, som har en fremgang på 21 prosent sammenlignet med fjoråret. Tredjeplassen er det Honda som legger beslag på med en oppsving på 39,6 prosent. Den aktøren som imidlertid kan vise til størst fremgang er Ducati. Det italienske merket har nemlig gått fra 104 solgte motorsykler i de sju første månedene i fjor til 321 enheter så langt i år. En vekst på 208,7 prosent. 

Til nå er det solgt 3 968 tunge motorsykler i Norge. I fjor ble det solgt 2 745 tunge motorsykler på denne tiden, og da var været langt bedre enn hva denne sommeren har kunnet vise til. 

Hvis vi dypdykker ned i modelloversikten, er det Yamaha MT-09 som er den største salgsvinneren med 239 enheter så langt. BMW R 1200 GS er på andreplass med 191 solgte motorsykler, mens Yamaha igjen er å finne på tredjeplass med 190 eksemplarer av sin MT-07.

Det er også svært gledelig å se at markedet for lett motorsykkel er i sterk fremgang med en vekst på hele 66,7 prosent i antall solgte enheter. Det er i de sju første månedene solgt 1 250 lette motorsykler. Også her er Yamaha på toppen – deretter følger Honda og KTM.

Gode tider gir også noen utfordringer. Flere av forhandlerne vi har snakket med kan fortelle at de kunne solgt enda flere motorsykler hvis de kunne skaffet flere. Etterspørselen har altså vært større enn hva som har vært tilgjengelig. Vi krysser fingrene for at de gode tidene varer lenge!

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser