Vått eventyr i Swaziland

Selv om GS Trophy ikke er et løp i ordets rette forstand er det selvsagt konkurranse. Og mandagens utfordringer bestod ikke bare av enorme gjørmehull kun en klissvåt utgave av Birken kan matche, men også elvekrysninger på tid, traktortrekking og rulling av traktordekk. Det nordiske teamet var ikke overraskende best til å passere gjørmehull og trekke traktor, men desto dårlige på å krysse elver mens de trillet sykkelen ved siden av seg og rulle traktordekk. Totalt sett avanserte de likevel til en sjetteplass.

– Vi er gode motorsykkelførere med bra styrke, men vi er kanskje for dårlige lagspillere, så vi må jobbe med det siste, konstaterer Per Wallin etter dagens økt.

Men tross alt handler dette om et eventyr. I dag tok Team Nordic turen inn i Swaziland, der kongen har 14 koner. Ikke at det trenger å være noe eventyr…

Gi mye gass
Akkurat nå camper deltakerne i Mlilwane wildlife sanctuary, som er et villmarkresort der sebraene løper rundt teltet. I morgen blir gruppen de første som får kjøre gjennom området på motorsykkel. Deretter venter over tre mil gjennom sanddyner til det indiske hav. Det beste tipset vi foreløpig har kommet over er å flytte vekt og tyngdepunkt bakover, gi mye gass og styre med fotpinnene. Overlever vi rapporterer vi videre i morgen.

Slik oppsummerte nordmannen Børre Skiaker dagen:
– En fantastisk dag som startet kl 6.30. Gode naturopplevelser, morsomt med barn og voksne som vinker entusiastisk når vi passerer tettstedene som for oss i Norge minner om slum og fattigdom. Det som gjør inntrykk er hvor glade de synes å være. Det er flott natur, spennende kultur og gode kjøreopplevelser for oss her i Afrika. 13 nasjoner blir satt på prøve flere ganger om dagen. Vårt nordiske team er ikke fintunet ennå, men det blir bedre og bedre hver dag, I morgen venter nye utfordringer, trolig strabasiøs kjøring i sand mot Mosambique.

Glem heller ikke å stemme på beste bilde, type det hvor Per Wallin flyr forbi teamkompis Jussi. Det kan nemlig gi gutta noen kjærkomne ekstrapoeng i konkurransen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser