Variabel kjøring i Dubai

Yamaha-føreren Gjermund Frostad begynte tirsdagen bra med jevn kjøring de første 130 kilometerne i VM-runden UAE Desert Challenge i Dubai. Han startet som nummer sytten og hold denne plasseringen fram til tidskontroll nummer to. Så hendte det noe fram til tredje mellomtid.

Bensintanken begynte å lekke, og Gjermund kjørte seg tom for bensin flere ganger inn mot tredje passeringspunkt. Heldigvis fikk han hjelp i form av en liter bensin her og en annen liter der. Slik kom han seg til serviceplassen og fikk byttet den defekte bensintanken.

Slik mistet Gjermund et drøyt kvarter i sanddynene. Dermed falt han tilbake til plass nummer trettitre.

Opphenting
Da bet Lier-gutten tenna sammen og satte alle kluter til inn mot den fjerde og siste mellomtiden før dagens målgang. Og det virket! God navigering og sikker kjøring fikk ham opp sju plasser på lista til nummer tjueseks. De siste fem milene inn mot mål knep Gjermund enda et par plasser og fullførte dagens fartsetappe med tjuefjerde beste tid, ca femti minutter bak etappevinneren. Det holdt til en syttendeplass i sammendraget etter prolog og to fartsetapper.

På telefon fra ørkenen forteller Gjermund at han har kjørt mesteparten av løpet alene, men han synes det er greit. – Noen ganger ta jeg meg i at jeg ikke driver meg selv fram hardt nok. Det har med fokus og konsentrasjon å gjøre. Vi kjører jo i mange timer, og så går det rutine i det… og plutselig oppdager jeg at jeg ikke tar i maksimalt. Men i morra skal jeg gasse litt, flirer han.

Kjemper om pallen
Pål Anders Ullevålseter, som gjennomførte gårsdagens etappe på sjetteplass, har gjennom dagen ligget på posisjoner mellom sjette og 10. plass. I mål på dagens etappe var han nummer ni, knappe elleve minutter bak etappevinneren. Det gir Pål Anders en sjetteplass i sammendraget. I natt norsk tid setter de seg igjen i salen for å gjennomføre nye tøffe ørkenmil.

Bike oppdaterer med nye resultater i løpet av morgendagen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser