Ute av Dakar-rallyet

Det opplyser kona Solveig som snakket med Ullevålseter like etter uhellet i dagens etappe. Han ble fraktet til sykehus, og trolig har han brukket kragebeinet eller skulderen.

Pål Anders Ullevålseter startet friskt på den 10. etappen i Telefonica – Dakar 2005. På siste passeringspunkt lå han på en strålende femteplass, og det så lenge ut til å bli en ny suksessrik etappe.
Vel 70 km fra målgang på den totalt 483 km lange spesialetappen skjedde det fatale uhellet.

I forholdsvis lav hastighet var han uoppmerksom et aldri så lite øyeblikk mens han tittet på GPS-senderen, kjørte der med rett på en liten kant, noe som førte til at han ble kastet av sykkelen. Selve fallet virket ikke så alvorlig før han så at sykkelen var ødelagt, og han begynte å føle seg uvel. Raskt fastslo han at det var noe galt med kravebeinet, samtidig hadde han store smerter i ryggen og var temmelig omtåket.

Etter å ha utløst nødpeilesender var legehelikopteret raskt på stedet. Senere på ettermiddagen fikk han konstatert kravebenbrudd, resten av kroppen var for det meste bare mørbanket. Hjelmen tok nok av for en del av støtet mot bakken, og den er selvfølelig fullstendig ødelagt. Han vil for sikkerhets skyld ta en full legesjekk når han kommer vel hjem.

Av forståelige årsaker er han i dette øyeblikk sint, bitter og lei seg, spesielt siden han føler at uhellet som var så uskyldig fikk så stort omfang. Rallyet han har brukt ett år på å forberede og trene til var over lenge før han ønsket.

Et lysglimt i det hele er at han vil nok komme raskt tilbake. Allerede mens han lå og ventet på at helikopteret skulle plukke ham opp var noe av det første han sa: » Vi får prøve igjen neste år».

I kveld er Pål Anders mest opptatt av å komme seg raskest mulig hjem til Norge.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser