USA viser fremtiden for enduro

Joshua Strang er australieren som fløy inn til GGN og knuste den nordiske motstanden i 2015. Allerede da viste Josh (som han kalles) hvilke kvaliteter han har som fører. Han forlot Australia som 18-åring for å søke lykken i USA, der han har kjørt GNCC (Grand National Cross Country), som er deres nasjonale enduro-mesterskap, samt deres Sprint Enduro Series, som akkurat som navnet antyder er kortere race.

– Det skal bli moro å begynne å kjøre nye KX450. Jeg kjørte Kawasaki i Australia i flere år før jeg flyttet til USA, og dette blir litt som å slutte sirkelen, forteller Strang, som tidligere har kjørt for Rockstar Husqvarna og er regjerende mester i Full Gas Sprint Enduro, og som tok en femteplass i GNCC.

Det som jeg synes er interessant, er at mesterskapet i USA har fått mange merker til å engasjere seg. Sjekker vi topp 20, er det KTM og Husqvarna på topp med Kailub Russel og Thaddeus Duvall, men både Yamaha, Honda, Beta og GasGas er med på listen. Nå satser også Kawasaki realt i serien, og bygger et team rundt Josh Strang. Moro å se at produsentene satser på enduro!

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser