– Uproft av Andersen

Rehan Ahmad havnet ufrivillig i søkelyset under det første av to Superbike-løp på Rudskogen i helgen. På den siste runden ble han varvet av lederen Kai Børre Andersen og i storsvingen oppstod det kontakt mellom de to. Ahmad gikk i bakken, mens Andersen mistet ledelesen og en mulig seier etter en tur i grusen.

Ikke enig
I går skrev Bike at Andersen mente at Ahmad skvatt til da han ble passert og dermed forårsaket smellen, men det er ikke Ahmad enig i.
– Altså, det som skjedde det er ikke noe nytt. Det er sånt som skjer i racing. Saken er at jeg mener det kunne vært unngått. Han kunne fint med den fartsforskjellen mellom oss holdt litt mer avstand til meg og likevel beholdt førsteplassen sin. Jeg mener bildene også beviser det.

– Han sier at jeg skvatt til og reiste meg opp, men det stemmer ikke. Han traff sykkelen min og jeg rørte meg ikke før han traff meg. Jeg holdt sporet mitt og hadde folk både foran, bak og ved siden av meg, men jeg trodde det ville gå helt fint. Det mener jeg det burde gjort også. Han kunne fint passert både meg og han foran meg uten uhell. Uansett så er det han som kommer bak sitt ansvar å komme seg forbi, ikke mitt.

– Veldig uproft
Det er likevel ikke selve smellen som har opprørt Ahmad mest.
– Det som irriterer meg mest er det som skjer på runden etter da jeg står i sanda med hendene på hodet. Da gir han meg fingeren. Det synes jeg var veldig uproft og jeg er ikke vant til å få fingeren når det ikke er min feil. Han er en internasjonal stjerne og jeg synes det er synd at han reagerer slik. Jeg tror han taper mest på det og det han ikke vet er at det er minst 100 stk som får med seg hva som skjer live, pluss at fotografer knipser alt.

– Etterpå går han rundt i depot til absolutt alle og forteller sin versjon med sin uskyld. Det samme gjør han til dere i Bike og dere publiserer det i hans favør. Jeg opplevde i depot i går at ingen trodde på min forklaring. Hvem visste hva denne dagen skulle bringe, spør Ahmad retorisk?

Aldri opplevd sånt styr
Ikke uventet har Kai Børre Andersen en litt annen oppfatning av situasjonen.
– Min versjon er som den har vært hele tiden. Jeg har sikkert varva flere hundre mennesker opp gjennom årene, men jeg har aldri opplevd et sånt styr før. Sannsynligvis vil vi aldri bli enige om dette, men det er greit. Jeg kan leve med det.

Hva synes du om at Ahmad kaller oppførselen din uproff?
– Fingern kom i et rent raseriutbrudd der og da. Jeg hadde en helt annen oppfatning av situasjonen enn han og jeg hadde sikkert gjort det samme igjen. Det er sånt som skjer i kampens hete, avslutter Andersen.

Under ser du hele bilderserien fra uhellet. Hva synes du om situasjonen?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser