Ullevålseter vant prologen

Resultatet på den 2 kilometer korte prologen får ingen stor innvirkning for rallyet sammenlagt, men har mest betydning for startrekkefølgen på morgendagens etappe. Ullevålseter satte likevel stor pris på det gode resultatet.

– Gøy å vise fabrikksgutta at man kommer langt med en gammel leiesykkel, det er tydeligvis ikke alltid utstyret som avgjør! Resultatet passet meg bra, siden de 10 første på dagens prolog står fritt til å velge startposisjon for i morgen.

– Jeg ønsker å starte som 8-9 for da vil jeg få flesteparten av de over 70 deltagerne i motorsykkel-klassen startende etter meg, men slipper samtidig å ligge helt i tet og navigere alene på den første virkelige etappen i ørkenen. Dagens etappe var kort og uten de store utfordringene, så egentlig var det bare flaks at det gikk akkurat i min favør i dag. Nå gleder jeg meg til å komme ut i sanddynene i morgen! forteller Pål Anders ivrig.

Leiesykkel
Før denne siste og avgjørende VM-runden innehar Ullevålseter bronseplassen i VM sammenlagt. Han har dessverre ikke fått anledning til å delta på alle årets runder, og er derfor meget godt fornøyd med den foreløpige plasseringen. Målsetningen for dette rallyet vil derfor være å sikre tredjeplassen.

Dessverre er ikke alle forutsetningene til stede for å kunne innfri målsetningen. Pål Anders sin egen modifiserte fabrikksykkelen står igjen hjemme i Norge, både av økonomiske årsaker og problemer med å frakte den til Dubai. Han har derfor måttet leie en eldre og brukt rallysykkel på stedet for å få anledning til å delta. Dette medfører at Ullevålseter realistisk sett ikke bør ha alt for store forhåpninger om en tetplassering i dette rallyet, men han vil gjøre sitt ytterste hver dag, og håper det holder med VM-poeng når målstreken krysses fredag ettermiddag.

Den andre nordmannen i rallyet, Gjermund Frostad, endte på en sterk fjerndeplass i prologen. Det var han godt fornøyd med.
-Jeg hadde en god følelse underveis i dag. Yamahaen malte som ei katte, og jeg følte at ting gikk min vei. Tror jeg har fått et godt utgangspunkt foran den første ordentlige etappen i morgen, sier en optimistisk Gjermund Frostad.

Mandag 6. november skal den første virkelige etappen kjøres på totalt 457 km fra Abu Dhabi til Moreeb. Av denne strekningen er 284 km spesialetappe på tid. Rallyet kjøres hver dag frem til og med fredag 10. november.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser