Ullevålseter klar for maratonrally

16 kjøredager, 10 000 kilometer og én hviledag. Det høres ut som et helvete og blir det garantert også.
Men Pål Anders Ullevålseter har forberedt seg til årets lengste maratonrally i lang tid. Med på forberedelsene i forhold til å lære seg landskap, klima og temperaturer, har Ullevålseter hatt med seg Egil «Drillo» Olsen. De har studert det meste av landskap og klima, for at Ullevålseter skal være best mulig forberedt.

Veldig spent
Maratonrallyet Rally Transorientale arrangeres for aller første gang og starter i St.Petersburg i Russland, går gjennom Kazakstan, før de tilslutt skal ende opp i Beijing i Kina 17 dager senere.

Ullevålseter stiller i selvfølgelig i maratonklassen. Det er klassen med de lengste strekningene og de største utfordringene. Det er helt etter ørkenrevens smak.
– Jeg er veldig spent, men nå har jeg forberedt dette rallyet i lang tid. Det blir nok på linje med rally Dakar når det gjelder utfordringer, og kanskje enda litt til. Det meste er jo nytt her. Både landskapet, klimaet med store temperaturforskjeller, og variasjonen i høyde er helt annerledes enn hva jeg er vant til fra tidligere rally.

Variert etappe
Første etappe går i dag og strekker seg fra St.Petersburg til Rogatchevo. Totalt er det 834 km som skal kjøres i løpet av dagen og er av de lengste etappene som skal kjøres.
Dagen byr på kjøring i områder dekket av mye skog. Samtidig er det en blandet etappe som har både hardt, og sporete underlag, samt sand.
Det kan bli en veldig spesiell og variert etappe for deltakerne. Enkelte steder byr også på muligheter til å oppnå virkelig høy fart.

Første deltaker ut startet klokken 05.30 lokal tid i dag. Navnet var Ullevålseter, Pål Anders Ullevålseter.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser