Trøblete EM-start for Sondre Haga

– Det var det siste lille som manglet, uttaler en skuffet Sondre i teamets pressemelding. – Jeg slet med akkurat ikke å komme opp på kantene, i tillegg til at underlaget var veldig uvant. Løpene i Pietramurata er kanskje de med aller løsest underlag, det er mer løs rullestein her enn andre plasser i Italia, til og med. Det blir ikke det samme som kampesteinene på Riska.
 
Hårete mål
“Gekko” Haga presiserer likevel at ikke alt gikk dårlig. Han har også satt seg klare mål for VM-runden i Barcelona neste helg: – Da er det topp fem som gjelder! Selv om resultatene uteble i dag, så fikk jeg vist meg fram i en klasse med mange veldig gode utøvere, og vist at jeg har potensialet til å klatre langt høyere på listene, sier sekstenåringen. – Jeg tror også at det kommer til å gå litt bedre i Barcelona, da er underlaget forhåpentligvis litt mer på min side. Så nå er det hjem til Hommersåk med hardtrening for å få på plass det siste lille ekstra, før vi tar fly ned igjen til Barcelona på torsdag!
 
På feil sted til feil tid
Det var ikke bare underlaget som satte kjepper i hjulene for “Gekko” Haga. Under en av seksjonene gikk det helt galt da far og trener Martin Haga skulle sikre sykkelen under et vanskelig parti. Martin Haga hadde plassert seg litt feil, med det resultat at han ble påkjørt av sønnen. Dermed ble det fem prikker, det maksimale antallet en fører kan få per seksjon.
 
Også i herreklassen stilte en god del norske utøvere til start. Ib Vegard Andersen ble best med en 10. plass, Ole Kristian Sørensen endte som nummer 18 (med feber), Julian Berntsen ble nummer 22, Marcus Eliasson nummer 23, og Marius Christiansen ble 26. mann i årets første EM-helg.

Foto: Anette G. Haga
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser