Triumph TE-1 nå klar for live testing.

Triumphs TE-1 konsept elektriske mc – utviklet i samarbeid med noen av verdens fremste innen batteriteknologi og elektroniske styringssystemer

Vi har tidligere vist Triumphs TE-1 elektroprosjekt som har blitt utviklet i samarbeid med Williams Advanced Engineering og WMG ved University of Warwick. Samarbeidet er nå fullført og Triumphs elektriske konseptsykkel er nå klar for live testing. Mye av testprosedyren er velkjent, men prosjektets natur gjør at det vil være en rekke nye og krevende oppgaver som må gjennomføres.

Dette inkluderer kalibrering av av kontrollmulighetene til føreren – jfr. gass, bremse etc, throttle mapping, effektleveranse, momentkontroll og sjekking av alle sykkelens systemer. Etter at det er gjort begynner den mer aktive delen av testingen: Kjøreegenskaper, akselerasjon, bremser, traction og wheelie kontroll – utført på lukket bane og under kontrollerbare forhold.

TE-1 er foreløpig ikke beregnet på produksjon – den er en testmaskin for fremtidig anvendbare teknologier og gjør at de tre samarbeidspartnerne kan samle erfaringer i dette nye segmentet. Hvis utseendet og teknologien til TE-1 antyder hva som kan komme fra Triumph i fremtiden er det all grunn til å ha høye forventninger.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser