Triumph Street Triple 800 på gang

Britiske MCN rapporterer at Street Triple vil få sin første store oppdatering siden den ble lansert i 2007, basert på lekkasjer fra en kundeundersøkelse. I 2013 fikk den en lett oppdatering, og i år ble Rx-versjonen med Daytona-bakrammen presentert. Men til 2017 tror man at Triumph vil legge listen ekstra høyt for å ta opp kampen med de nye streetfighterne mellom 600 og 1000 kubikk – Yamaha MT-09, MV Agusta Brutale 800, Kawasaki Z800 med flere.

Motoren vil altså vokse fra 675 til 800 kubikk, og som hos nye Speed Triple skal den få mengder av ny teknologi. Blant annet ride-by-wire med flere kjørenivåer, og omfattende digital instrumentering i farger.

Det handler ikke om en, men hele fire nye modeller. Delvis grunnmodellen av Street Triple, som vil få 110 hester (5 mer enn nåværende utgave), Street Triple R med 115 hestekrefter (fortsatt justerbar fjæring og radialmonterte bremsekalipere), og nye Street Triple RT og RS.

RT er en sporttourer med samme spesifikasjoner som R-modellen og halvkåpe i stil med MT-09 Tracer. RS skal bli den råeste Street Triple som Triumph noen gang har produsert, og leveres komplett med Öhlins-fjæring, Brembos monobloc-kalipere og fem kjørenivåer istedenfor tre (og selvfølgelig en høyere prislapp).

Foto: MCN

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser