Torgeir (12) slo 15 konkurrenter med slegge

Torgeir Horne, som er den yngste utøveren i roadracing i Norden med sine 12 år, konkurrerte forrige helg i 125GP klassen i det svenske mesterskapet (SM) på Mantorp Park i Sverige.

Med over 20 påmeldte førere i 125GP klassen, var spenningen stor og like før kvalifiseringen fant teamet ut de burde kontrollveie den unge føreren med sykkel, utstyr og hjelm, slik at de var sikre på at han veide over mistekravet i 125GP klassen. Overraskelsen var stor da det viste seg at teamet manglet 6 kilo.

Festet to slegger
Etter mye måling og diskusjon med kunnskapsrike personer på varehuset Jula, kom de fram til en oppfinnsom løsning: Det var akkurat plass til to slegger, dog uten skaft, som ble montert etter alle kunstens regler.

Og sleggene slo positivt ut på første kvalifisering! «Toggen», eller fra nå av «Slegga», kvalifiserte seg til femte startspor og var strålende fornøyd, for foran seg på startplata hadde han bare topptrimmede sykler som har betydelig flere hestekrefter enn hans egen standardsykkel.

I løpet fikk «Slegga» en dårlig start og var nede på en 12. plass før han våknet til liv og begynte opphentingen gjennom det svenske feltet. Etter 14 runder og målgang, kom «Slegga» inn på en meget sterk femteplass i løp nr 1. I løp nummer 2 endte det med en sjetteplass.

Hva synes du om kreativiteten til Team JobZone? Har du sett eller hørt om noe liknende?