Tøff første Maraton-etappe i Rally Dakar

Etappe fire bød på hele 429 kilometer spesialstrekning og en kortere transportetappe på 200 kilometer. Både start og mål var i argentinske San Salvador de Jujuy.

Nok en gang var spanjolen Joan Barreda raskest på sin HRC-Honda, men dessverre pådro han seg en tidsstraff også i dag. Han kjørte for fort, noe som førte til fem minutters tidstillegg og en fjerdeplass.

Førsteplassen gikk isteden til portugiseren Paulo Gonclaves, og Benavides tok andreplassen på hjemmebane. Det vil si at både første-, andre- og fjerdeplassen ble tatt av Honda-førere.

Husqvarnas Ruben Faria fra Portugal knep tredjeplassen, og beste KTM-fører på fjerde etappe ble franskmannen Antoine Meo på femteplass, fulgt av Toby Price på sjette.

Også totalt ser det tøft ut for det østerrikske merket. KTM-fører Stefan Svitko er nå på en fjerdeplass. Han har dermed mistet ledelsen til Honda-førerne Goncalves (1), Benavides (2) og Barreda (3).

Etappe fire ble dessverre den siste for Dakar-rookie Pela Renet, som kjører for Husqvarna. Han krasjet bare 29 kilometer fra mållinjen og måtte fraktes til sykehus.

Gårdagens var første delen av en såkalt Maraton-etappe, og nå får ikke førerne serve motorsykkelen før transportdelen av femte etappe.

Etappe fem kjøres i dag, og tar førerne opp i fjellkjeden Andesfjellene og inn i Bolivia. Ennå kan mye skje i dette tøffe rallyet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser