To nordmenn til Red Bull-test

I går fikk roadracingtalenter over hele verden beskjeden de både hadde drømt om og håpet på. Av de ganske få ungdommene som kunne slippe jubelen løs og skåle i champagnebrus var de norske 13-åringene Torgeir Horne og Stinius Viking Ødegård.

Begge blir derfor å finne på Aragon-banen i Spania, 10-12 oktober. Der skal samtlige førere blant annet gjennomføre to pass på motorsykkelen, på totalt 35 minutter. Det gjelder med andre ord å gripe sjansen når den kommer. I tillegg vet vi fra før av at Rookies Cup-arrangørene legger mye vekt på oppførsel utenfor banen, både i medgang og motgang.

I skyene
Pappa Arnfinn Horne er naturlig nok glad på sønnens vegne og forteller om vill jubel i går da beskjeden kom.
– Torgeir var helt i skyene. Han er jo veldig seriøs på at dette skal han få til, mens jeg er mer tilbakeholden. Det er mange sør-europeere som kjører fort og som kjører hele året, men han lover at han skal gasse det han klarer og at han ikke skal gi seg, humrer pappa Arnfinn.

Rundt omkring 100 førere er i første omgang invitert ned til Aragon, men dette tallet files trolig ned betydelig allerede i løpet av tirsdagen. De som imponerer får så nye sjanser til å vise seg frem på onsdag, før den endelige besultningen tas. Et sted rundt 10 førere vil til slutt stå igjen med plass i neste års sesong.

Ny sjanse for Stinius
Selv om nåløyet er trangt rapporterer pappa Terje Ødegård om mange av de samme følelsene, som fra Horne-klanen.
– Ja det er moro dette. I og med at Stinius var der i fjor og ble kalt ned igjen i år tyder jo på at de ser potensialet hans og følger med på utviklingen. Han selv synes jo selvsagt at dette var helt suverent. Han har hatt en fantastisk sesong og forbedret seg med 2,5 til 5 sekunder på alle baner han har kjørt, så han gleder seg voldsomt til å få vise seg frem og til å ha det moro. Samtidig er det jo veldig gøy at også Torgeir er med også. Gutta er jo gode kompiser og har kjørt mot hverandre mange ganger de siste årene, så det er utrolig artig at begge har fått sjansen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser